Home / Good Life  / Όμορφες αποδράσεις για την Καθαρά Δευτέρα!

Όμορφες αποδράσεις για την Καθαρά Δευτέρα!

Τέσσερις προτάσεις για αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια καλή ευκαιρία για να εκδράμετε με τους φίλους και την οικογένειά σας, μακριά από το κέντρο της μεγαλούπολης, συνδυάζοντας ξεκούραση και διασκέδαση!

Ακολουθούν κοντινοί προορισμοί για Θεσσαλονικείς, που σίγουρα είναι ιδανικοί για τη συγκεκριμένη μέρα!

1.Ξάνθη: Η πόλη της Β.Ελλάδος που φημίζεται για το καρναβάλι της, θα σας προσφέρει όλα όσα αναζητάτε τη συγκεκριμένη ημέρα. Η ηρεμία της Παλιάς Πόλης, θα σας χαλαρώσει έπειτα από ένα έντονο γλέντι. Γευματίστε σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια και περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα στενά.

2.Καβάλα: H παραλιακή πόλη που θα σας ανταμείψει με τις φυσικές ομορφιές της, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κοντά στη Θεσσαλονίκη. Κάθε Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, που αναβιώνουν έθιμα και παραδόσεις, με χαρταετό, παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα και διασκέδαση στο ύπαιθρο. Ανηφορίστε στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης μέχρι το Φρούριο, περπατήστε στο γραφικό λιμανάκι και απολαύστε την υπέροχη θέα.

3.Κοζάνη: Aκόμη μία πόλη της Μακεδονίας που αγαπά και γιορτάζει το καρναβάλι, με τους διάσημους πια “Φανούς”. Το χωριό Νεράιδα λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, είναι η καταλληλότερη τοποθεσία για να πετάξετε χαρταετό και να οργανώσετε ένα πικ-νικ στη φύση, ενώ το παραδοσιακό χωριό Βελβεντό, με τα πετρόχτιστα σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, θα σας μαγέψει με την παραδοσιακή ομορφιά του.

Έδεσσα: Οι διάσημοι καταρράκτες της, οι μεγαλύτεροι και ομορφότεροι σε όλα τα Βαλκάνια, αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους να την επισκεφθείτε, ενώ τα λουτρά Πόζαρ, σε μικρή απόσταση από την πόλη, θα σας μαγέψουν με τα υπέροχα φυσικά τοπία και τα καταπράσινα μονοπάτια.

Για μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath