Home / Family  / Όλα αυτά που πρέπει να ξέρει μια μαμά στο 2ο παιδί!

Όλα αυτά που πρέπει να ξέρει μια μαμά στο 2ο παιδί!

Όλα αυτά που πρέπει να ξέρει μια μαμά στο 2ο παιδί!

Ο απόλυτος οδηγός για τις μαμάδες που περιμένουν το δεύτερο παιδί τους! Τι πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα που γίνεται για δεύτερη φορά μαμά για να διευκολύνει την ζωή της;   

 

Προετοιμάστε το παιδί σας για τον ερχομό του μωρού.

Πολλές μαμάδες ανησυχούν πως το παιδί τους δεν θα προσαρμοστεί εύκολα στην ιδέα ότι θα αποκτήσει σύντομα αδερφάκι. Άλλες πάλι ανησυχούν μήπως το παιδί ζηλέψει και δεν αντιμετωπίσει με χαρά τον ερχομό του μωρού. Για αυτούς τους λόγους καλό είναι να συζητήσετε με το παιδί και να το προετοιμάσετε για την άφιξη του μωρού. Εξηγήστε του ακριβώς τι θα γίνει από εδώ και στο εξής και διαβάστε του βιβλία με ιστορίες που εξυμνούν την σημασία του να έχει κάποιος αδέρφια! Πείτε του ξανά πως το αγαπάτε και πως σε λίγο καιρό θα γίνετε μεγαλύτερη οικογένεια. 

 

 

Εκμεταλλευτείτε τον «ελεύθερο» χρόνο σας. 

Γνωρίζουμε πως δεν έχετε ελεύθερο χρόνο και πως με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού ο χρόνος σας θα είναι ακόμη πιο περιορισμένος όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να ξεκουραστείτε. Όταν για παράδειγμα το παιδί σας είναι στον παιδικό σταθμό και το μωρό κοιμάται, αξιοποιήστε τον χρόνο που σας δίνεται για να ξεκουραστείτε ή να κάνετε κάτι που θα σας αναζωογονήσει και θα απομακρύνει το άγχος από πάνω σας. 

 

Ζητήστε βοήθεια. 

Καθώς οι υποχρεώσεις σας αυξάνονται θα είναι σωτήριο για εσάς να ζητήσετε βοήθεια από την μαμά, την πεθερά ή την κολλητή σας. Όταν αισθάνεστε πως δεν θα τα καταφέρετε απευθυνθείτε σε όσους εμπιστεύεστε και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν. 

 

Νιώστε πιο σίγουρη για τον εαυτό σας. 

Έχετε ξαναβιώσει την εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού και έχετε ασφαλώς ξαναπεράσει όλες τις φάσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα που γίνεται μαμά, οπότε έχετε οπλιστεί με τις γνώσεις και την σοφία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε και τον ερχομό του δεύτερου παιδιού σας. Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνετε είναι να νιώσετε ακόμη πιο σίγουρη για τον εαυτό και τις δυνατότητές σας και να μην αγχώνεστε. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!