Home / Good Life  / Χρυσές Σφαίρες 2018: Τρεις ταινίες της Odeon ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της βραδιάς!

Χρυσές Σφαίρες 2018: Τρεις ταινίες της Odeon ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της βραδιάς!

Δείτε τις ημερομηνίες, που θα απολαύσετε τις βραβευμένες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες:

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λαμπερή τελετή απονομής των 75ων Βραβείων Golden Globe Awards 2018 (Χρυσές Σφαίρες 2018) αναδεικνύοντας ως μεγάλους νικητές τις ταινίες που διανέμει αποκλειστικά στην Ελλάδα η Odeon, οι οποίες απέσπασαν συνολικά 7 βραβεία.

 

Ξεχωρίζει, με τέσσερις βραβεύσεις, η δραματική ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από Το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι» του Μάρτιν ΜακΝτόνα.

 

Η νικήτρια ταινία κέρδισε τέσσερις Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας – Δράμα, Α’ Γυναικείου Ρόλου-Δράμα για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ και Καλύτερου Σεναρίου). Αυτά τα τέσσερα βραβεία, για την εξαιρετική δραματική ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου, αποτελούν σίγουρα ένα ξεχωριστό «σημάδι» για τα Όσκαρ που θα ακολουθήσουν.

 

Το «Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από Το Έμπινγκ, Στο Μιζούρι» είναι ένα σκοτεινό, κωμικό δράμα, που αναφέρεται στην αγωνιώδη προσπάθεια μιας γυναίκας από μια μικρή πόλη του Μιζούρι, η οποία πιέζει με έναν ξεχωριστό τρόπο τις τοπικές αρχές προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση δολοφονίας της κόρης της. Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους, στις 18 Ιανουαρίου από την Odeon.

 

 

Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία «Η Μορφή του Νερού» (The Shape of Water), η οποία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους, στις 15 Φεβρουαρίου 2018. Τα βραβεία αφορούν στην «Καλύτερη Σκηνοθεσία» για τον μετρ του είδους, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, επιβραβεύοντας ακόμα μία φορά τη μοναδική τεχνική που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Το «The Shape of Water», είναι ένα εξωπραγματικό παραμύθι που εξελίσσεται με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962 και το οποίο απέσπασε επίσης το βραβείο «Καλύτερης Μουσικής» για τις πρωτότυπες συνθέσεις του Αλεξάντρ Ντεσπλά.

 

 

Τέλος, ένα βραβείο απέσπασε το εντυπωσιακό μιούζικαλ «The Greatest Showman», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Χιου Τζάκμαν κι έχει ήδη λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό. Ο λόγος για το βραβείο «Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι», και συγκεκριμένα για το εκπληκτικό τραγούδι «This Is Me», που μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

Αναλυτικά τα βραβεία για τις ταινίες της Odeon:

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας – Δράμα: «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» του Μάρτιν Μακ Ντόνα

Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Δραματική Ταινία: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ για το «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»

Β’ Ανδρικός Ρόλος: Σαμ Ρόκγουελ για το «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»

Καλύτερο Σενάριο: Μάρτιν ΜακΝτόνα για το «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri»

Καλύτερη Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για το «The Shape of Water»

Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά για το «The Shape of Water»

Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι: This is Me για το «The Greatest Showman»

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!