Home / Family  / Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για τα παιδιά

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για τα παιδιά

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να φτιάξετε με τα παιδιά και να διασκεδάσετε.

Οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες ενθουσιάζουν πολύ τα παιδιά, καθώς τα βοηθούν να εξελίξουν τις κατασκευαστικές τους ικανότητες, εξαίρουν την φαντασία τους, αναπτύσσουν την δημιουργικότητά τους, τα κρατούν συγκεντρωμένα στο έργο τους και τα κάνουν χαρούμενα. Σας παρουσιάζουμε κάποιες έξυπνες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες, για τους σας μικρούς καλλιτέχνες.

 

Πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Αγοράστε πλαστικές διάφανες μπάλες και μεταμορφώστε τες παρέα με τα παιδιά σας σε μοναδικά έργα τέχνης. Θα χρειαστείτε ακρυλικά χρώματα, πινέλα, κορδέλες για να τις κρεμάσετε στο δέντρο και φυσικά πολύ φαντασία. Τα παιδιά θα τις βλέπουν καθημερινά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα είναι πολύ χαρούμενα και περήφανα για τις δημιουργίες τους.

 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Θα χρειαστείτε σκληρό χαρτόνι, ψαλίδι και μπογιές. Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα κάρτας και δώστε το στο παιδί για να ζωγραφίσει το εξώφυλλο. Η κάρτα μπορεί να απεικονίζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, έναν γλυκό αρκούδο, ένα αγγελάκι ή ό,τι άλλο φανταστεί το παιδί. Στο εσωτερικό της κάρτας γράψτε ευχές, το όνομα του παιδιού και την ημερομηνία. Μπορείτε να τις μοιράσετε στην οικογένεια, στους φίλους ή να τις στολίσετε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Χάρτινα γιορτινά αστέρια.

Τα αστέρια είναι πολύ εντυπωσιακά και αντιπροσωπευτικά στολίδια για τα Χριστούγεννα. Θα χρειαστείτε χαρτόνι, ψαλίδι, χρώματα και κόλλα με χρυσόσκονη. Σχεδιάστε στο χαρτόνι τα αστεράκια, σε διάφορα μεγέθη και μαζί με το παιδί κόψτε τα από το χαρτόνι. Μπορείτε ακόμη να γράψετε πάνω στα αστεράκια λέξεις που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα των Χριστουγέννων, όπως αγάπη, ελπίδα, οικογένεια ή ό,τι άλλο σκεφτεί το παιδί. Με τον τρόπο αυτό θα συζητήσετε με το παιδί σας για την σημασία των άγιων ημερών και το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων.

 

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε την βάση για το στεφάνι, να έχετε ψαλίδι και κόλλα και έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Στολίστε το στεφάνι με χρωματιστές κορδέλες, πολύχρωμα κουμπιά, μανταλάκια, ζαχαρωτά ή ό,τι άλλο επιλέξει το παιδί και θα έχετε ένα όμορφο, χειροποίητο χριστουγεννιάτικο στολίδι!

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!