Home / Family  / Χρήσιμα tips για φθινοπωρινό shopping με τα παιδιά

Χρήσιμα tips για φθινοπωρινό shopping με τα παιδιά

Επειδή οι ανάγκες τους και τα έξοδα δε σταματούν ποτέ…

Κι ενώ η σχολική περίοδος κυλάει πια ομαλά, αφού όλοι, γονείς και παιδιά, έχουν προσαρμοστεί για τα καλά στην καθημερινή ρουτίνα και τις υποχρεώσεις, η ανανέωση της φθινοπωρινής -χειμερινής ντουλάπας μένει ακόμα χωρίς τικ στην to do list.

 

Επειδή , όμως, οι ανάγκες των παιδιών είναι πάντα πολλές και δυστυχώς τα οικονομικά όχι πάντα στην καλύτερη φάση τους, ακολουθούν χρήσιμα tips, που μπορούν να σας σώσουν από άσκοπα έξοδα!

 

 

  • Εξετάστε καλά την ντουλάπα του παιδιού σας. Δείτε προσεχτικά ποια ρούχα του χωρούν και ποια όχι -αναπτύσσονται σε χρόνο dt- και τι σας αρέσει, όχι μόνο σε εσάς αλλά και στο ίδιο το παιδί. Αν κάποια από αυτά τα ρούχα έχουν να φορεθούν για πάνω από 1 χρόνο, μάλλον ήρθε η ώρα να φύγουν οριστικά από την ντουλάπα.

 

 

  • Γίνετε δημιουργικοί! Το παιδί σας βαρέθηκε το denim μπουφάν του αλλά είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση για να δοθεί; Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και τις διακοσμητικές σας ικανότητες και δώστε του νέα πνοή. Πέρλες, χάντρες, τυπώματα και tie die είναι μερικές μόνο από τις ιδέες, που μπορούν να κάνουν τα ρούχα καινούργια!

 

 

 

 

 

  • Αν έχετε φίλους και συγγενείς με μεγαλύτερα παιδιά και είστε δεμένοι μεταξύ σας, δείτε αν μπορούν να σας δώσουν κάποιο ρούχο που τους έχει μικρύνει, σε καλή βέβαια κατάσταση. Η ανταλλαγή ρούχων είναι μια ιδέα πάντα δημοφιλής και επικερδής. Κάντε το να μοιάζει με παιχνίδι, διοργανώνοντας το δικός σας swap bazaar, με χάρτινα κιβώτια για τα ρούχα που κάθε παιδί θα επιλέγει να ανταλλάξει.

 

 

  • Δείτε τις βασικές ανάγκες του! Ναι, ένα καλό μπουφάν είναι μέσα στα κομμάτια που θεωρούνται απαραίτητα για τον χειμώνα. Όχι, όμως, και το 15o T-shirt που θέλει να αγοράσει. Εξηγήστε του τις ανάγκες της οικογένειας και τις προτεραιότητες. Φτιάξτε μαζί του μια λίστα με όλα τα απαραίτητα.

 

  • Παραμείνετε στο αρχικό σας budget! Βάλτε στη λίστα σας, δίπλα από κάθε ρούχο πόσα περίπου χρήματα θέλετε να διαθέσετε. Φροντίστε να μην ξεφύγετε από αυτό. Η έρευνα αγοράς είναι μια καλή ιδέα, ειδικά αυτή την περίοδο των flash sales.

 

 

 

  • Δανείστε τα ρούχα του! Εξηγήστε του ότι τα ρούχα που απλώς στέκονται στην ντουλάπα μπορούν να δώσουν τεράστια χαρά σε παιδιά, που τα έχουν ανάγκη. Φτιάξτε μαζί τα κουτιά που θα τα τοποθετήσετε και επιλέξτε σε ποιον οργανισμό θα τα διαθέσετε. Έτσι το παιδί μαθαίνει την έννοια της προσφοράς.

 

  • Ψωνίστε από το Internet. Συχνά τα διαδικτυακά καταστήματα έχουν καλές ευκαιρίες και σας γλιτώνουν από μετακινήσεις και γκρίνιες. Αναζητήστε sites του γούστου του και αφήστε να κλικάρει όσα του αρέσουν. Άλλωστε, είναι καλό να μαθαίνει να χειρίζεται σωστά τον υπολογιστή και τις δυνατότητές του.

 

 

  • Θυμίστε του την καθημερινότητά του και τι περιλαμβάνει αυτή, άρα τις βασικές ανάγκες του. Μην επιβάλλετε, όμως, τη γνώμη σας. Αν είναι να ξεφύγετε λίγο από τον αρχικό σας προϋπολογισμό -λίγο όμως- τουλάχιστον ας είναι για κάτι που του άρεσε πολύ. Είναι καλό να αναπτύσσει το προσωπικό του γούστο. Πάντα με μέτρο!

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath