Home / Family  / Χαρισματικά παιδιά από όλο τον κόσμο που μας εμπνέουν

Χαρισματικά παιδιά από όλο τον κόσμο που μας εμπνέουν

Χαρισματικά παιδιά από όλο τον κόσμο που μας εμπνέουν
Παιδιά που μας κάνουν περήφανους.

Παιδιά με ενσυναίθηση, κοινωνικές ευαισθησίες, ικανότητες και υψηλό δείκτη ευφυΐας. Σας παρουσιάζουμε τρία φωτεινά παραδείγματα που μας αποδεικνύουν πως τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο! 

 

 

Junior comics master!

O δέκα ετών Carl Scheckel λάτρευε ανέκαθεν τα comics. Με τη βοήθεια του πατέρα του William Scheckel, καθηγητή στο New York Institute of Technology, δημιούργησε ένα εμπνευσμένο site, όπου δημοσιεύει κριτικές comics και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από τους δημιουργούς τους. Μάλιστα, πρόσφατα κατάφερε να συγκεντρώσει 3500(!) comics και να τα δωρίσει σε στρατιώτες και βετεράνους του στρατού, καθώς όπως ο μικρός δηλώνει, έχουν άμεση ανάγκη από διασκέδαση και ψυχαγωγία!

 

 

 

Science super girl!

Ὀταν η μικρή μαθήτρια από το Colorado, Gitanjali Rao, ενημερώθηκε από τις ειδήσεις για την ύπαρξη μόλυβδου στο πόσιμο νερό, αποφάσισε να λάβει τα μέτρα της. Επινόησε μία οικονομική συσκευή, την “Tethys“, που ελέγχει τη μόλυνση του νερού και το αντίστοιχο app που αναλύει με ακρίβεια τα επίπεδα μόλυνσης. Η ευφυής Gitanjali κέρδισε το βραβείο “Discovery Education 3M Young Scientist Challenge” και μπήκε στη λίστα του Forbes με τους κορυφαίους “30 κάτω των 30” για το 2019!

 

 

 

Α kind hero!

Αν και μόλις 12 χρονών, ο Liam Hannon, έχει καταφέρει να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και καλοσύνης, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς ενήλικες. Ο γενναιόδωρος Liam ίδρυσε τον οργανισμό “Liam’s Lunches of Love” και με motto του την φράση “eat and smile”, μοιράζει σπιτικό φαγητό στους άστεγους του Cambridge. Ο λιλιπούτειος ανθρωπιστής έχει επίσης δημιουργήσει έναν λογαριασμό για δωρεές, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους να υποστηρίξουν το έργο του.

 

www.gofundme.com/liamslunchesoflove

 

 

 

Α Genius Teenager!

O Jose Adolfo Quisocola, ένας σπουδαίος έφηβος επιχειρηματίας από το Περού, ξεχώρισε διεθνώς όταν ίδρυσε μία καινοτόμα οικολογική τράπεζα. Η eco bank του Jose, που αποτελεί την πρώτη συνεταιριστική τράπεζα για παιδιά, απαριθμεί πάνω από 3000 μέλη 10-18 ετών, που γίνονται οικονομικά ανεξάρτητα, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!