Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Φυτικές πρωτεΐνες, οι ευεργετικές για τον οργανισμό και τη σιλουέτα!

Φυτικές πρωτεΐνες, οι ευεργετικές για τον οργανισμό και τη σιλουέτα!

Φυτικές πρωτεΐνες: Ποιες είναι και γιατί να τις προτιμήσετε

Έχετε βαρεθεί να τρώτε κρέας ή είστε χορτοφάγοι και θέλετε να παίρνετε πρωτεΐνη από άλλες τροφές; Η λύση βρίσκεται στις φυτικές πρωτεΐνες. Τις πρωτεΐνες δηλαδή που βρίσκονται σε τροφές εκτός από το μοσχαρίσιο ή το χοιρινό κρέας, τη γαλοπούλα και το κοτόπουλο. Διαβάστε ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές που έχετε και από που μπορείτε να πάρετε πρωτεΐνη. 

 

 

 

 

Όσπρια

Τα λευκά φασόλια, οι φακές, τα ρεβύθια και τα μαύρα φασόλια είναι από τις τροφές που έχουν υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι καλό να καταναλώνουμε 3 μερίδες οσπρίων την εβδομάδα στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής, ενώ η υψηλή διατροφική τους αξία συμβάλλει συνολικά στη διατήρηση της υγείας μας.

 

Γιαούρτι

Πολύ υγιεινό και θρεπτικό, το γιαούρτι αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τη διατροφή μας, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του πρωτεΐνες μας βοηθά να αντικαταστήσουμε το κρέας.  Συγκεκριμένα, μία μερίδα γιαουρτιού 100 γραμμαρίων περιέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, παρέχοντάς μας λίγες αλλά ευεργετικές θερμίδες.

 

Τυρί τύπου cottage

Το τυρί cottage είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες και πλούσιο σε πρωτείνες και θρεπτικά συστατικά. Πιο αναλυτικά, ένα φλιτζάνι τυρί cottage περιέχει 27 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ εφοδιάζει τον οργανισμό με ασβέστιο, σελήνιο, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) και άλλα θρεπτικά συστατικά.

 

 

 

Κινόα

Η κινόα περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κούπα και ταυτόχρονα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και μεταλλικών στοιχείων. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους η κινόα αποτελεί superfood με πολύτιμες ιδιότητες για την υγεία!

 

 

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, φυτικές ίνες και σημαντικές θρεπτικές ουσίες όπως είναι η βιταμίνη Ε, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο. Συγκεκριμένα, 30 γρ. αμύγδαλα περιέχουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνη, η οποία όπως γνωρίζουμε παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!