Home / Family  / Φυσική άσκηση στην εγκυμοσύνη

Φυσική άσκηση στην εγκυμοσύνη

Φυσική άσκηση στην εγκυμοσύνη
Άσκηση στην εγκυμοσύνη: Τι να προσέξετε 

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι έγκυες γυναίκες αισθάνονται ψυχολογικά πολύ καλύτερα και η διάθεσή τους ανεβαίνει, αναπτύσσουν μεγαλύτερη αντοχή κατά την κύηση αλλά και τον τοκετό, ενώ συνολικά ευεργετούνται. Η γυμναστική σάς βοηθάει να αντιμετωπίσετε ενοχλήσεις όπως είναι η κούραση, η δυσκοιλιότητα, ο πόνος στην πλάτη και τα πρηξίματα, αλλά και να ξαναβρείτε τη φόρμα σας αφού γεννηθεί το μωρό.

 

Φυσική άσκηση στην εγκυμοσύνη

 

Οπότε πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σας, προσπαθήστε να ακολουθείτε κάποια μορφή άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή αν δεν σας αρέσει πολύ η γυμναστική, βάλτε οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σας το περπάτημα. 

 

Δείτε το video για να πάρετε μία γεύση από τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμη και σπίτι σας. Σκεφτείτε πως η άσκηση θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο όμορφα και πως θα συμβάλλει σε μία πιο εύκολη κύηση. 

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω tip για ασφαλή άσκηση. 

Φροντίστε να έχετε φάει τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσετε την γυμναστική. 

Πριν ξεκινήσετε να ασκείστε κάνετε 5 λεπτά ζέσταμα και 5 λεπτά διατάσεις.

Μη γυμνάζεστε σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και πίνετε άφθονα υγρά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση, ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση. 

Φοράτε άνετα ρούχα και απαραιτήτως άνετα αθλητικά παπούτσια που θα απορροφούν ταυτόχρονα τους κραδασμούς.

Αν αισθανθείτε οποιαδήποτε στιγμή αδιαθεσία, δυσφορία ή ζαλάδα σταματήστε αμέσως την άσκηση και απευθυνθείτε στον γιατρό που σας παρακολουθεί. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!