Home / Beauty  / Φυσικές μάσκες για κάθε “πρόβλημα” του προσώπου

Φυσικές μάσκες για κάθε “πρόβλημα” του προσώπου

Φυσικές μάσκες για κάθε "πρόβλημα" του προσώπου
Τις φτιάχνετε μόνες σας με αγνά υλικά. 

Επειδή βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση οφείλουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας ώστε να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας και την ψυχολογία μας. Για αυτό συγκεντρώσαμε συνταγές για φυσικές μάσκες προσώπου που απαντούν σε τρεις διαφορετικές ανάγκες και “προβλήματα” του προσώπου μας.  

 

 

#1. Για λιπαρή επιδερμίδα. 

Αν η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι λιπαρή, τότε η μάσκα με βρώμη και μέλι είναι η κατάλληλη για εσάς. Φτιάξτε μία πάστα με τα δύο παραπάνω υλικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Η βρώμη συμβάλλει στη μείωση της λιπαρής επιδερμίδας, ενώ παράλληλα η υφή σας σάς επιτρέπει να κάνετε ένα ελαφρύ scrub, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Τέλος το μέλι ,ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση χωρίς να κάνει το πρόσωπο λιπαρό. Τέλειος συνδυασμός! 

 

Φυσικές μάσκες για κάθε "πρόβλημα" του προσώπου

 

 

#2. Για επιδερμίδα με δυσχρωμίες και χαλάρωση. 

Η φυσική μάσκα από γιαούρτι και λεμόνι είναι ό,τι χρειάζεστε αν η επιδερμίδα σας έχει δυσχρωμίες, κηλίδες και δεν είναι τόσο σφριγηλή όσο θα έπρεπε ή θα θέλατε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναμίξετε σε ένα μπολ 3 κουταλιές του γλυκού γιαούρτι και μία κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι και να ανακατέψετε καλά. Έπειτα απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπό σας και περιμένετε έως ότου στεγνώσει. Στη συνέχει ξεπλένετε με άφθονο νερό. Το γιαούρτι και το λεμόνι θα κάνουν το δέρμα σας πιο φωτεινό και λαμπερό. 

 

 

Φυσικές μάσκες για κάθε "πρόβλημα" του προσώπου

 

 

#3. Για ξηρή επιδερμίδα. 

Είναι εύκολη στην παρασκευή της και απόλυτα θαυματουργή για την επιδερμίδα σας. Ο λόγος για τη φυσική μάσκα με γιαούρτι, μπανάνα και μέλι που θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, η οποία διψά για ενυδάτωση. Αρχικά πολτοποιήστε μισή ώριμη μπανάνα και έπειτα ρίξτε την σε ένα μπολ με πέντε κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μία κουταλιά του γλυκού μέλι. Αναμείξτε καλά τα υλικά και η μάσκα σας για σούπερ ενυδάτωση είναι έτοιμη για χρήση! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!