Home / Good Life  / Φθινοπωρινό φωτογραφικό ταξίδι στην Χαλκιδική

Φθινοπωρινό φωτογραφικό ταξίδι στην Χαλκιδική

Φθινοπωρινό φωτογραφικό ταξίδι στην Χαλκιδική
Μία υπέροχη απόδραση στη Χαλκιδική μέσα από φωτογραφίες! 

Καθώς δεν μπορούμε -και δεν πρέπει- λόγω των συνθηκών να μετακινηθούμε, αποφασίσαμε να σας χαρίσουμε ένα όμορφο ταξίδι σε υπέροχα χωριά της Χαλκιδικής μέσα από … φωτογραφίες. Απολαύστε το και γιατί όχι; Επιλέξτε έναν από τους παρακάτω προορισμούς για το επόμενο ταξίδι σας. 

 

 

Στην γραφική Άφυτο. 

Η γοητεία της θα σας υποτάξει. 

Φυσικά το καλοκαίρι έχει άλλη γοητεία, όμως και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου η Άφυτος, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, είναι πραγματικά πανέμορφη. Εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εξαιρετική της αρχιτεκτονική και τα πέτρινα γραφικά της σπίτια, την ιδιαίτερη της ατμόσφαιρα, τα καταγάλανα νερά της και την καταπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο. Η Άφυτος είναι απλά πανέμορφη! 

 

Φθινοπωρινό φωτογραφικό ταξίδι στην Χαλκιδική

 

 

 

Στην επίσης γραφική Αρναία. 

Η πλούσια φύση της θα σας ηρεμήσει. 

Ένας από τους πιο όμορφους οικισμούς της ορεινής Χαλκιδικής, που συναρπάζει τους επισκέπτες και έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός αλλά και ως ιστορικός τόπος από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1987. Η Αρναία στον δήμο Αριστοτέλη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους βόρειους πρόποδες του πυκνόφυτου ορεινού όγκου του Χολομώντα. Προικισμένη με την φύση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, αποτελεί ένα πολύ όμορφο χωριό που αξίζει να επισκεφθείτε. Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η πλατεία της, ενώ είναι γνωστή για το Λαογραφικό Μουσείο της και για το Μουσείο Υφαντικής. Αν δεν την έχετε επισκεφθεί ακόμη, όταν οι συνθήκες φυσικά το επιτρέψουν, κάντε το, θα σας γοητεύσει! 

 

 

 

Στον ιστορικό Παρθενώνα. 

Τα πέτρινα μονοπάτια του θα σας ανταμείψουν.

Ένα ακόμη παραδοσιακό κι όμορφο χωριό στην Χαλκιδική είναι ο Παρθενώνας, στον δήμο Σιθωνίας. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του όρους Ίταμος (ή Δραγουδέλης) σε υψόμετρο 350 μέτρων και ξεχωρίζει για τα πλακόστρωτα στενά του, τους πλάτανους, την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και την εκκλησία του Αγ. Στέφανου. Ένα χωριό με ιστορία και ταυτότητα που αποτελεί μάλιστα και χειμερινό προορισμό για πολλούς ταξιδιώτες. 

 

Φθινοπωρινό φωτογραφικό ταξίδι στην ΧαλκιδικήΦθινοπωρινό φωτογραφικό ταξίδι στην Χαλκιδική

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!