Home / Beauty  / Φάκελος “Καλοκαίρι”: Χρήσιμα tips για ενημερωμένες beautistas

Φάκελος “Καλοκαίρι”: Χρήσιμα tips για ενημερωμένες beautistas

Το καλοκαίρι έφτασε κι εμείς ανοίγουμε 5 διαφορετικούς “φακέλους” με όλα τα clever beauty tips, που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνετε όμορφες, ακόμη και κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο!

 

 

 

THE SKIN FILE

  • Sunscreen rules: Καλοκαίρι και αντηλιακό πάνε μαζί! Eπιλέξτε προϊόντα για το δέρμα σας με SPF τουλάχιστον 30 και φροντίστε να εφαρμόζετε την αντηλιακή σας κρέμα 30 λεπτά πριν την έκθεσή σας στον ήλιο -και δεν εννοούμε μόνο στην παραλία.

 

  • Αsk for mask: H έκθεση στον ήλιο συνδέεται με την εμφάνιση σπασμένων αγγείων στην επιδερμίδα μας και άρα την έντονη ερυθρότητα. Φροντίστε να τοποθετήσετε στο ψυγείο σας φακελάκια με κρύες μάσκες, ώστε να δροσίσετε το πρόσωπό σας, έπειτα από μία καυτή μέρα.

 

 

  • Βlot is hot: Tα blotting papers, τα μαγικά χαρτάκια που θα αφαιρέσουν όλη την ανεπιθύμητη λιπαρότητα από το δέρμα σας, χωράνε σε κάθε τσάντα και θα γίνουν ο καλοκαιρινός σας σύμμαχος! Εφαρμόστε το χαρτάκι με ταμποναριστές κινήσεις στο πρόσωπό σας και… αντίο γυαλάδα!

 

 

  • Miracle in an ice cube: Κι όμως, μία παγοθήκη μπορεί να κρύβει ένα μικρό θαύμα! Η αλόη έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορεί να σας ανακουφίσει αν έχετε καεί από τον ήλιο. Τοποθετήστε gel αλόης μέσα σε μία παγοθήκη και αφήστε την ψύξη να κάνει τα υπόλοιπα. Τώρα, το καλύτερο, φυσικό after sun προϊόν θα βρίσκεται μέσα στο ψυγείο σας!

 

 

 

THE HAIR FILE

  • No styling please! To καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για την ξεκούραση των μαλλιών μας, αφού δε χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο styling για τα ανεπιτήδευτα summer outfits μας. Αποφύγετε το πιστολάκι, τα ψαλίδια και τα “βαριά” προϊόντα. Το wet αλλά και το wavy look ήταν και θα είναι πάντα τα απόλυτα καλοκαιρινά χτενίσματα. Επιπλέον, στην αγορά κυκλοφορούν salt sprays, τα οποία περιέχουν θαλασσινό αλάτι και μας χαρίζουν τα πιο όμορφα φυσικά, κυματιστά μαλλιά!

 

  • Οil is the answer: Σίγουρα το αλάτι της θάλασσας εκτός από υπέροχους κυματισμούς, δίνει στα μαλλιά μας και μια αίσθηση ξηρότητας. Πριν βγείτε στην παραλία εφαρμόστε ένα θρεπτικό λάδι μαλλιών, όπως λάδι καρύδας, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μετά από κάθε λούσιμο.

 

 

 

THE MAKEUP FILE

  • Change the shade: Kι αφού αποκτήσατε την ηλιοκαμένη όψη που αναζητούσατε όλο τον χειμώνα, έφτασε η ώρα να αλλάξετε το χρώμα του foundation σας, ώστε να αποφύγετε τι ανεπιθύμητες διχρωμίες. Επιλέξτε μια πιο σκούρα απόχρωση, προτιμώντας ελαφριές υφές, όπως μία BB cream με χρώμα. Less is more!

 

  • Ice-cream(y): Oι κρεμώδεις υφές καλλυντικών είναι καταλληλότερες για το καλοκαιρινό μακιγιάζ, καθώς είναι πιο ανθεκτικές στον ιδρώτα. Επιλέξτε μια κρεμώδη σκιά σε γλυκιά, ροζ απόχρωση, την οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως ρουζ. 2 σε 1!

 

 

ΤHE MANI & PEDI FILE

  • Just freeze it: Αν απορείτε για ποιον λόγο το βερνίκι σας δεν εφαρμόζει σωστά, δημιουργώντας μικρές φουσκάλες, η απάντηση βρίσκεται στη ζέστη. Κάντε λίγο χώρο στο ψυγείο και τοποθετήστε τα αγαπημένα σας βερνίκια, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής τους και προστατεύοντάς τα από τον αποχρωματισμό, που δημιουργεί ο ήλιος.

 

  • Hydration is the key! Η συνεχής έκθεση στο νερό οδηγεί στο ξεφλούδισμα των νυχιών μας. Κάθε φορά που ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας μετά το μπάνιο, φροντίστε να τρίβετε με αυτή και την περιοχή των άκρων σας, ενώ καλή επιλογή είναι ένα ειδικό βερνίκι νυχιών με βάση το λάδι.

 

 

 

THE TRENDS FILE

  • Το καλοκαιρινό μακιγιάζ του 2019, προστάζει glossy υφές σε μάτια και χείλη. Προσοχή, όμως, στις υπερβολές καθώς ο ιδρώτας του καλοκαιριού μπορεί να δημιουργήσει παραπάνω γυαλάδες από τις επιθυμητές.

 

  • Tα ιδιαίτερα headpieces τις τελευταίες σεζόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. Αυτό το καλοκαίρι τα headbands, από απλές σατέν κορδέλες όπως είδαμε στις πασαρέλες του οίκου Prada μέχρι και τις διακοσμημένες με κρύσταλλα στέκες της Μiu Miu, αυτό το καλοκαίρι το κεφάλι μας έρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

  • Οι μεταλλικές λάμψεις είναι η πρόταση των μεγάλων σχεδιαστών για το μανικιούρ του 2019, ενώ οι peachy και ροζ αποχρώσεις ακολουθούν ως η μεγαλύτερη τάση για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath