Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Υγιεινές τροφές που “ξεγελούν”

Υγιεινές τροφές που “ξεγελούν”

tips nutrition cozyvibe
Οι healthy τροφές που είναι ένοχες για την αύξηση του βάρους σου.

Υπάρχουν τροφές που, ενώ νομίζουμε ότι είναι υγιεινές, στην πραγματικότητα μας γεμίζουν θερμίδες. Δες τι πρέπει να προσέξεις.

Αποξηραμένα φρούτα

Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου πως το να τρως φρούτα είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία σου όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα αποξηραμένα φρούτα. Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τα φρούτα στη φυσική τους κατάσταση και ως αποτέλεσμα αν καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα παίρνεις πολύ περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα ήθελες.

Μπάρες δημητριακών ή ενέργειας

Οι μπάρες δημητριακών μπορεί να θεωρούνται ένα πολύ καλό και υγιεινό σνακ όμως και αυτές περιέχουν πολύ ζάχαρη ή σιρόπι, τεχνητά γλυκαντικά ή φρουκτόζη και τρανς λιπαρά, τα οποία είναι αφενός θερμιδογόνα και αφετέρου επιβαρύνουν την υγεία σου όπως και το junk food.

Γιαούρτι με φρούτα

Το γιαούρτι με φρούτα ή τα επιδόρπια γιαουρτιού μπορεί να διαφημίζονται ως διαιτητικά και ιδανικά για την διατήρηση της σιλουέτας σου όμως είναι νοθευμένα με ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες ή άλλα ανθυγιεινά λίπη που σε γεμίζουν με περιττές θερμίδες και επιπλέον κάνουν κακό στην υγεία σου.

Granola

Η Granola που φιγουράρει σε όλα τα μέσα ως η τοπ υγιεινή επιλογή για σνακ ή πρωινό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά επικίνδυνη για την υγεία και το βάρος σου. Μια μικρή ποσότητα granola περιέχει τρανς λιπαρά και αρκετή ζάχαρη, δυο συστατικά που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σου προσθέτει θερμίδες που δεν χρειάζεσαι. Προσπάθησε λοιπόν να ελέγχεις την ποσότητα που καταναλώνεις για να διατηρήσεις την σιλουέτα σου.

Smoothies

Τα smoothies μπορεί να θεωρούνται άκρως υγιεινά και διαιτητικά όμως, στην πραγματικότητα σε βομβαρδίζουν με θερμίδες. Ένα ποτήρι μπορεί να σου προσθέσει από 650 έως και 1000 θερμίδες, λόγω των μερίδων φρούτων, λαχανικών, σακχάρων και σιροπιών που περιέχει. Τα φρούτα είναι εξαιρετικά για την υγεία σου, όμως είναι καλύτερα να τα καταναλώνεις σε στερεή και όχι υγρή μορφή, για να παίρνεις και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες. Ακόμη, οι κρέμες και η ζάχαρη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των smoothies, είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για την υγεία σου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!