Home / Wellness  / Health  / Υγιεινές σαλάτες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Υγιεινές σαλάτες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Νόστιμες και healthy σαλάτες για το μενού των Χριστουγέννων!

Στο τραπέζι των Χριστουγέννων πρωταγωνιστούν το κρέας, οι σάλτσες, τα σουφλέ και πολλά ακόμη κύρια πιάτα που είναι από τη μία πεντανόστιμα, από την άλλη όμως αρκετά επιβαρυντικά για την υγεία και τη σιλουέτα μας. Υπάρχουν όμως και οι σαλάτες που είναι γευστικές, αλλά πιο ελαφριές και μας βοηθούν να ισορροπήσουμε την κραιπάλη των ημερών. Δείτε ιδέες για χριστουγεννιάτικες σαλάτες που μπορείτε να προσθέσετε φέτος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να το κάνετε ναι μεν γευστικό αλλά και πιο υγιεινό! 

 

 

Healthy σαλάτες, οι απαραίτητες! 

Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορείτε να εντάξετε πολλών ειδών σαλάτες, οι οποίες είναι νόστιμες και υγιεινές, χαρίζουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και μας βοηθούν -καθώς μας φουσκώνουν- να καταναλώσουμε λιγότερα λιπαρά και θερμίδες. Βάλτε λοιπόν στο πιάτο σας αρκετή σαλάτα και στη συνέχεια απολαύστε και τις υπόλοιπες λαχταριστές εορταστικές γεύσεις. Ποιες σαλάτες σας προτείνουμε:

 

Πράσινη σαλάτα με κόκκινα φρούτα και γραβιέρα

Πάρτε άγρια ρόκα, μαρούλι, baby σπανάκι, αποξηραμένα κόκκινα φρούτα όπως μύρτιλα, κράνμπερι, προσθέστε ρόδι, αχλάδι, καρύδια και γραβιέρα και δημιουργήστε μία εξαιρετικά νόστιμη γιορτινή σαλάτα, με αντιοξειδωτική δράση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

 

 

Σαλάτα με μαρούλι και ανθότυρο 

Η γιορτινή σαλάτα με βάση το μαρούλι είναι νόστιμη και πολύ υγιεινή, αποτελώντας μία σούπερ πρόταση που συνοδεύει το χριστουγεννιάτικο μενού. Πάρτε μαρούλι, βερίκοκα, σύκα, καρύδια, παξιμάδια, ρόδι και ανθότυρο και φτιάξτε μία γευστικότατη γιορτινή σαλάτα που είναι ελαφριά και σούπερ healthy! 

 

Σαλάτα με κολοκύθα, κράνμπερι και κάπαρη

Πάρτε μία κολοκύθα και κόψτε την σε κομμάτια, συνοδέψτε με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κάπαρη, κράνπερι ή σταφίδες, κατσικίσιο τυρί και για σως προσθέστε ένα μείγμα από ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Η σαλάτα σας θα είναι έτοιμη για να στολίσει το γιορτινό τραπέζι και να ικανοποιήσει τους γευστικούς κάλυκες των καλεσμένων σας! 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!