Home / Wellness  / Mind  / Τσακωμοί στη σχέση και πως να τους διαχειριστείτε

Τσακωμοί στη σχέση και πως να τους διαχειριστείτε

Τσακωμοί στη σχέση και πως να τους διαχειριστείτε
Ερωτικοί τσακωμοί: Πώς να μην περάσετε τα όρια 

Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Πώς μπορείτε όμως να κατεβάσετε λίγο τους τόνους ώστε να αποφύγετε την ρήξη; 

 
Μπείτε στα παπούτσια του 

Για να μην οδηγηθείτε στα άκρα και να επενδύσετε σε μία ευτυχισμένη, μακροχρόνια σχέση από την οποία φυσικά και δεν θα λείπουν οι καβγάδες, προσπαθήστε να μπείτε για λίγο στη θέση του άλλου. Προσπαθήστε να καταλάβετε και την άλλη πλευρά και δώστε του χώρο, ώστε να αναπτύξει τη δική του οπτική.

 
Κάντε ένα time out 

Όταν βλέπετε πως η κατάσταση είναι σε τεντωμένο σχοινί -όπως και τα νεύρα σας- κάντε ένα διάλειμμα. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό το μικρό break αποτελεί ένα αποτελεσματικό στρατηγικό κόλπο για τους τσακωμούς και τους καβγάδες. 

 

 

Μην ανακινείτε λάθη του παρελθόντος

Είναι πραγματικά άσχημο και ανώφελο να χτυπάτε στον σύντροφό σας λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν, πόσο μάλλον αν έχει βελτιωθεί και δεν τα έχει επαναλάβει. Αφήστε τις κακίες και το παρελθόν στην άκρη, προσπαθήστε να συγχωρήσετε ό,τι συνέβη και συζητήστε αυτό που σας ενοχλεί για να το λύσετε το συντομότερο δυνατόν. Διαφορετικά οι τσακωμοί στη σχέση σας θα συνεχίζονται επ’ αόριστον. 

 

Κάντε μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση

Οι τσακωμοί στη σχέση λύνονται με τον διάλογο. Πρώτα από όλα αποβάλλετε από πάνω σας την επιθετικότητα, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και έπειτα κάντε μια ανοιχτή και απόλυτα ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας. Πείτε του ό,τι έχετε μέσα στην καρδιά σας, χωρίς να βρίζετε ή να τον υποτιμάτε και προσπαθήστε να το συζητήσετε για να το λύσετε.  

 

Αφήστε το ύφος σας στην άκρη

Την επόμενη φορά που θα έχετε μία διαφωνία με τον σύντροφό σας προσπαθήστε να απομακρύνετε το αλαζονικό σας ύφος και να προσεγγίσετε το πρόβλημα με ήρεμο και μετριοπαθή τρόπο. Αφήστε την κατά μέτωπον επίθεση και την έπαρσή σας (ναι ακόμη και αν έχετε όλα τα δίκια του κόσμου) και με επιχειρήματα διεκδικήστε το δίκιο σας. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!