Home / Family  / Τρόποι για να ενισχύσετε την επιμονή στα παιδιά!

Τρόποι για να ενισχύσετε την επιμονή στα παιδιά!

Βοηθήστε τα να μην τα παρατούν στα δύσκολα! 

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια στο πρώτο εμπόδιο που θα βρουν, βοηθήστε τα να διαχειριστούν τις αποτυχίες τους και διδάξτε τους τις αρετές της επιμονής και της υπομονής. Δώστε τους τα απαραίτητα εφόδια και παροτρύνετέ τα να προσπαθούν συνεχώς για να επιτύχουν τους στόχους τους! 

 

Διδάξτε τα να διαχειρίζονται την αποτυχία. 

Συζητήστε μαζί τους και ενθαρρύνετέ τα να αντιμετωπίζουν κάθε πιθανή τους αποτυχία ως πρόκληση. Βοηθήστε τα να δουν αισιόδοξα την κατάσταση, να επεξεργαστούν τις κινήσεις που έκαναν και δεν κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο τους και παροτρύνετέ τα να αντιμετωπίζουν κάθε αποτυχία ως κίνητρο για την επόμενη προσπάθειά τους. 

 

 

Επιβραβεύστε την προσπάθειά τους.

Πολλοί γονείς είναι πολύ πιεστικοί σε ό,τι αφορά την επίτευξη ενός στόχου και στέκονται μόνο σε αυτό, με αποτέλεσμα τα παιδιά να νιώθουν ικανοποίηση μόνον όταν μπορούν να επιτύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν οι γονείς τους. Αυτό το άγχος και η πίεση δεν είναι ωφέλιμο για τα παιδιά καθώς εκείνα χωρίς να το θέλουν δεν εστιάζουν στην προσπάθεια αλλά μόνο στο αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να επιβραβεύετε και την προσπάθεια του παιδιού σας να επιτύχει έναν στόχο ανεξαρτήτως αποτελέσματος και θα τα βοηθήσετε να γίνουν πιο επίμονα και να προσπαθούν περισσότερο. 

 

Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή τους. 

Η υψηλή αυτοπεποίθηση βοηθά τα παιδιά να συνεχίζουν την προσπάθειά τους και να έχουν ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Η υψηλή αυτοπεποίθηση έχει σαν αποτέλεσμα πιο τολμηρά και επίμονα παιδιά που δεν τα παρατούν με την πρώτη δυσκολία και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους πως ό,τι και αν θέσουν ως στόχο μπορούν να το καταφέρουν! 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!