Home / Family  / Τροφές που νικούν τις αρρώστιες!

Τροφές που νικούν τις αρρώστιες!

Προστατέψτε τα μέσω της διατροφής

Τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, νικώντας τα δυσάρεστα συμπτώματα τους κρυολογήματος, της γρίπης και των ιώσεων. Προστατέψτε τα παιδιά με φυσικό τρόπο και βοηθήστε τα να ανακτήσουν την ενέργεια και τη διάθεσή τους. 

 

Εσπεριδοειδή

Τα επίπεδα βιταμίνης C εξαντλούνται όταν είναι τα παιδιά άρρωστα. Η ενίσχυση των επιπέδων βιταμίνης C μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, αλλά και να θεραπεύσει τις πληγές. Ακόμη, η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου από το σώμα. Εκτός από τα εσπεριδοειδή θα τη βρείτε στο ακτινίδιο, στις πιπεριές, στα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στις φράουλες.

 

Νόστιμες σούπες

Ζεστές, λαχταριστές και με πολλές βιταμίνες, οι σούπες είναι το καλύτερο φαγητό για τους μικρούς αρρωστούληδες. Οι σούπες είναι ο καλύτερος τρόπος να κρύψετε τα λαχανικά που δεν τρώνε συνήθως τα παιδιά και να πάρουν τα θρεπτικά τους συστατικά με νόστιμο και καμουφλαρισμένο τρόπο. 

 
Γιαούρτι


Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, η οποία βοηθά στην ενίσχυση και ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, τα προβιοτικά στο γιαούρτι βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου. Δημιουργήστε ένα γλυκό επιδόρπιο με πλήρες γιαούρτι, μέλι, σταφίδες και ψιλοκομμένο μήλο. 

Αμύγδαλα


Με βιταμίνη Ε που συνεισφέρει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, τα νόστιμα αμύγδαλα, που είναι επιπλέον και καταπληκτική πηγή ασβεστίου, αποτελούν ένα σούπερ σνακ για τους μικρούς ασθενείς. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!