Home / Family  / Τροφές με ασβέστιο για τα παιδιά

Τροφές με ασβέστιο για τα παιδιά

Τροφές με ασβέστιο για τα παιδιά
Ασβέστιο και παιδιά: Τι γίνεται αν δεν πίνει γάλα;

Συγκεντρώσαμε τις τροφές με ασβέστιο που μπορούν να καταναλώνουν τα παιδιά που δεν προτιμούν το γάλα ή και τα παράγωγα προϊόντα του. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την υγεία τους. Τι γίνεται όμως όταν τα μικρά μας αποφεύγουν το γάλα και ποιες είναι οι εναλλακτικές πηγές ασβεστίου;

Τροφές με ασβέστιο για τα παιδιά
Smoothie με γιαούρτι και φρούτα

Μπορεί τα παιδιά να μην τρώνε το γιαούρτι, όμως θα γοητευτούν από ένα νόστιμο smoothie με φρούτα. Φτιάξε ένα smoothie από φρούτα της αρεσκείας των παιδιών, προσθέτοντας λίγο γιαούρτι (στα κρυφά!). Το γιαούρτι είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία των παιδιών.

Τυρί ένταμ

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, το τυρί ένταμ αποτελεί ιδανική λύση για τα παιδιά. Φτιάξτε νόστιμα τοστάκια ή κρυα σάντουιτς σε τυρί ένταμ, γαλοπούλα, ντομάτα, μαρούλι και μία σος από γιαούρτι και μουστάρδα. Έτοιμο το κολατσιό με ένα υγιεινό σάντουιτς που προσφέρει το απαραίτητο ασβέστιο στα παιδιά.

Μπρόκολο

Είναι γνωστό πως ό,τι πράσινο δεν το πλησιάζουν εύκολα τα παιδιά. Όμως τα λαχανικά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους. Ακόμη, το μπρόκολο έχει αρκετά υψηλή ποσότητα ασβεστίου και είναι πολύ καλή εναλλακτική λύση για τη διατροφή των παιδιών. Βάλτε μπρόκολο στις σαλάτες, αλλά και σε πιάτα με ζυμαρικά ή ρύζι κάπως καμουφλαρισμένο, για την υγεία των παιδιών, αλλά και την δική σας.

Τροφές με ασβέστιο για τα παιδιά
Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα, όπως είναι τα αποξηραμένα βερίκοκα, οι χουρμάδες ή τα σύκα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου. Επιπλέον, είναι νόστιμα και μπορείτε να τα προσφέρετε στα παιδιά σαν ένα υγιεινό σνακ.

Ταχίνι

Το ταχίνι είναι μια λιπαρή πάστα από ψημένο, τριμμένο, ξεφλουδισμένο σουσάμι και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς εκτός από ασβέστιο περιέχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά, προσφέρει σίδηρο στον οργανισμό που συμβάλλει στη σωματική και πνευματική ευεξία, περιέχει κάλιο και ψευδάργυρο που αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού και φώσφορο. Μπορείτε να το προσθέσετε στα φαγητά, να το βάλετε στο dressing για τις σαλάτες ή και να το αλείψετε στο ψωμί δημιουργώντας ένα υγιεινό, πρωινό γεύμα για τα παιδιά.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!