Home / Wellness  / Health  / Τροφές για επιπλέον ενέργεια

Τροφές για επιπλέον ενέργεια

Τροφές για επιπλέον ενέργεια
Τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια στο λεπτό.

Τροφές για περισσότεροι ενέργεια: Ποιες είναι; Όταν είμαστε κουρασμένοι, ο οργανισμός μας εκτός από ύπνο ζητά επειγόντως φαγητό. Η πίεση της καθημερινότητας και τα απαιτητικά προγράμματα πολλές φορές εξασθενούν τον οργανισμό ο οποίος χρειάζεται μια επιπλέον ενίσχυση. Προτού λοιπόν καταφύγετε σε συμπληρώματα βιταμινών ή άλλα σκευάσματα, κάντε κάποιες προσθήκες τροφών στην διατροφή σας. Δείτε ποιες τροφές θα σας γεμίσουν ενέργεια και ταυτόχρονα θα διατηρήσουν την σιλουέτα σας σε φόρμα.

Φρουτοσαλάτα.

Είναι γνωστό πως τα φρούτα είναι πολύ υγιεινά. Εκτός όμως από αυτό, περιέχουν πολλές βιταμίνες και προσφέρουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει σε ένα κουραστικό πρόγραμμα. Τα πορτοκάλια, η μπανάνα, τα μήλα, οι φράουλες, το γκρέιπφρουτ και τα βατόμουρα, είναι ό,τι πρέπει για σνακ και δίνουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό. Ακόμη, έχουν αμέτρητα οφέλη για την υγεία και την επιδερμίδα. Κόψτε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια και συνοδεύεστε τα με μέλι, κανέλα και γιαούρτι. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί το πιο πλούσιο σε βιταμίνες και ενέργεια πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Φυστικοβούτυρο.

Καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και πολύ ενέργεια με απολαυστική γεύση.. κάπως έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το φυστικοβούτυρο. Το φυστικοβούτυρο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να καταναλώσουν κάτι γλυκό, που θα τους γεμίσει ενέργεια και θα τους φτιάξει την διάθεση. Κατάλληλο για πρωινό ή σνακ παρέχει πολύ ενέργεια και βοηθά τον οργανισμό να κατευνάσει την πείνα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η υπερφαγία και τα τσιμπολογήματα. Επειδή όμως το φυστικοβούτυρο έχει αρκετές θερμίδες, οι διατροφολόγοι συστήνουν να καταναλώνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας καθημερινά.

Αμύγδαλα.

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά και παρέχουν στον οργανισμό πλήθος βιταμινών και μετάλλων. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνες τα αμύγδαλα αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, γεγονός που τα καθιστά δημοφιλή διατροφική επιλογή για τους αθλητές. Εκτός όμως από τις παραπάνω ιδιότητές τους, είναι ωφέλιμα για την επιδερμίδα καθώς κάνουν το δέρμα πιο λαμπερό.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!