Home / Fashion  / Τρία παραδείγματα ότι κόσμος της μόδας προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα

Τρία παραδείγματα ότι κόσμος της μόδας προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα

Η μόδα προσαρμόζεται στους ρυθμούς του κορωνοϊού!

Όλοι ανεξαιρέτως κινούμαστε στη νέα πραγματικότητα του κορωνοϊού, με τον χώρο της μόδας να έχει υποστεί το δικό του πλήγμα. Παρ’ όλα αυτά έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, βρίσκοντας τρόπους όχι μόνο να “επιβιώσει” αλλά και να βοηθήσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

 

1.Ο Christian Louboutin προβάλλει τη νέα του έκθεση σε virtual tour.

Η νέα έκθεση του διάσημου σχεδιαστή στο Palais de la Porte Dorée είναι αφιερωμένη στα σπουδαιότερα έργα του, μέσα από 11 συνολικά τομείς. Αν και η συγκεκριμένη έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου 2020, προς το παρόν διατίθεται προς εικονική επίσκεψη εδώ .

 

 

2. Ο οίκος Dior οn air!

H νέα σειρά podcast του οίκου Dior ονομάζεται  “Dior Talks” και εκπέμπει διαδικτυακά εδώ και μερικές ημέρες, δίνοντάς μας τη ευκαιρία να κρατάμε επαφή με τη μόδα, για όσο #μένουμεσπίτι. Μέχρι τώρα έχουν προβληθεί 3 επεισόδια, με το τελευταίο να φιλοξενεί την Paola Ugolini, καλλιτεχνική επιμελήτρια και στενή φίλη της Maria Grazia Chiuri, η οποία μίλησε για το θέμα του φεμινισμού στην Τέχνη. 

 

 

3. Ο Kerby Jean-Raymond της Pyer Moss, μετέτρεψε τα γραφεία του σε κέντρο δωρεών για τον κορωνοϊό.

Ο σχεδιαστής αποφάσισε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί ενάντια στην καταπολέμηση του ιού, καθώς η ίδια του η αδερφή, επαγγελματίας στον χώρο της υγείας, έχει ήδη νοσήσει. Έχοντας ενημερωθεί ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη σε μάσκες, ένας από τους βασικούς λόγους απουσίας επαρκούς προστασίας, μετέτρεψε τα κεντρικά γραφεία του στη Νέα Υόρκη σε κέντρο συγκέντρωσης δωρεών, με στόχο να μαζέψει $5,000 δολάρια για την αγορά των απαραίτητων προμηθειών και άλλα 50.00 δολάρια για μειονότητες και γυναικείες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί.  Βέβαια, κάτι τέτοιο δε μας εκπλήσσει, καθώς τo 2013 ο Jean-Raymond χρησιμοποίησε τα σχέδιά του υπέρ του πολιτικού ακτιβισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

 

  

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath