Home / Good Life  / Το travel δίδυμο, Greek Nomads, ταξιδέυει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο

Το travel δίδυμο, Greek Nomads, ταξιδέυει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο

Το travel δίδυμο, Greek Nomads, ταξιδέυει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο
Οι Greek Nomads είναι οι bloggers που μας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο. 

To ταξιδιωτικό δίδυμο, Μαριάννα Γαλάνη και Χρήστος Τσοκάντας, κάνουν αυτό που οι περισσότεροι από εμάς συχνά πυκνά ονειρευόμαστε. Ταξιδέυουν από μέρος σε μέρος, συνδυάζοντας τις δουλειές τους με την “νομαδική ζωή” και μοιράζονται μέσα από το blog τους, τις όμορφες travel εμπειρίες τους. Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. 

 
Ποια ήταν η επαγγελματική σας ασχολία πριν ξεκινήσετε το όμορφο ταξίδι σας με το travel blogging; Τα ταξίδια ήταν ανέκαθεν ένα όνειρο για εσάς, πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε το blogging επαγγελματικά;

Μαριάννα: Παράλληλα με το travel blogging έχουμε και τις κύριες δουλειές μας. Το blogging το κάνουμε επαγγελματικά, αλλά παράλληλα είναι το hobby μας. Θα μας πείτε τι πιο ωραίο από το να ασχολείσαι με ό,τι λαχτάρας! Αυτό είναι τα ταξίδια για εμάς. Λατρεύουμε να μοιραζόμαστε με όλους εσάς τις εμπειρίες μας. Το blogging είναι κάτι που μας βγαίνει αυθόρμητα και σχεδόν φυσικά. Πριν ακόμη αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε με το δικό μας blog καταγράφαμε τα μέρη που επισκεπτόμασταν, τα αξιοθέατα, τι μας άρεσε και τι όχι από κάθε προορισμό. Όπως επίσης, κάναμε πολύ καλό προγραμματισμό του κάθε ταξιδιού. Όλα αυτά ήταν μόνιμη συζήτηση ανάμεσα σε φίλους όπου συνεχώς μας ζητούσαν συμβουλές και βοήθεια στην οργάνωση του δικού τους ταξιδιού. Οπότε μιας και όλο αυτό το κάναμε με μεγάλη αγάπη και χαρά είπαμε γιατί όχι να μην έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Χρήστος: Τα ταξίδια ήταν και είναι για εμάς ένας τρόπος για να νιώθουμε ότι πραγματικά κάνουμε πράγματα που αξίζουν και σε βελτιώνουν συνολικά σαν άνθρωπο. Ταξιδεύουμε για τις γεύσεις, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα. Για το πιο αχαρτογράφητο δρομάκι ενός χωριού στα Τζουμέρκα, για τα πιο όμορφα σοκάκια των μεγάλων πόλεων, για τους κρυμμένους θησαυρούς της πρωτεύουσας.

 

 

 
Ποιος είναι ο προορισμός που σας έχει εντυπωσιάσει περισσότερο και αν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο ποια εποχή και ποιο μέρος θα επιλέγατε και γιατί;

Μαριάννα: Το ταξίδι που πραγματικά με άφησε με μια απίστευτη μελαγχολία όταν έφευγα και παράλληλα με μία ευγνωμοσύνη που κατάφερα να το ζήσω, είναι αυτό της Νέας Υόρκης. Έζησα το “The American Dream” που λέμε. Η Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ είναι από μόνη της μία εμπειρία. Ο καθένας θεωρώ ότι οφείλει στον εαυτό του να κάνει το μεγάλο αυτό ταξίδι. Να ζήσει το όνειρο. Αν μπορούσα να ταξιδέψω πίσω στον χρόνο σίγουρα θα ήθελα σαν τρελή να ζήσω την εποχή του 1900 περίπου. Δεν ξέρω γιατί με συναρπάζει αυτή η περίοδος. Η μόδα, το elegant στοιχείο που είχε κάτι το επιβλητικό μαζί. Μμμμ.. και όλα αυτά θα ήθελα να τα ζήσω στην Αγγλία. Τότε που οι κυρίες μαζεύονταν για να πιούν το τσάι τους και μοιράζονταν τα κατορθώματά τους σχεδιάζοντας το επόμενο σαφάρι στην Αφρική!

Χρήστος: Όπως την Μαριάννα, θεωρώ το ταξίδι που με έχει σημαδέψει έως τώρα είναι η Αμερική γενικότερα. Πιστεύω ότι εκπλήρωσα ένα παιδικό μου όνειρο. Αυτά που χαζεύαμε μικροί στις ταινίες και λέγαμε “όταν μεγαλώσω θα πάω εκεί”. Ακριβώς αυτό το συναίσθημα είχα όταν σήκωσα το κεφάλι μου στην Νέα Υόρκη και έβλεπα τους ουρανοξύστες. Αν δεν έχετε πάει κλείστε αεροπορικά εισιτήρια, εχθές!

 

Πώς επιλέγετε τον επόμενο προορισμό σας και ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο καθένας σας;

Μαριάννα: Ο επόμενος προορισμός πάντα είναι θέμα για debate. Κύριο ρόλο παίζει σίγουρα η εποχή και οι προορισμοί με προσιτό budget από άποψη φθηνών αεροπορικών και καλών deals για τη διαμονή. Εγώ συνήθως οργανώνω το καθημερινό μας πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω στον master της υπόθεσης. Άλλωστε πάντα θα ξετρυπώσει κάτι πολύ καλό, είτε πρόκειται για φαγητό είτε για ένα ξεχασμένο δρομάκι με τέλεια graffiti.

Χρήστος: Ο επόμενος προορισμός είναι επιλογή μετά από εξέταση διάφορων μεταβλητών. Κοιτάμε πάντα το budget μας, τις ημερομηνίες που μπορούμε να πάμε και να τις συνδυάσουμε με άδεια από τις δουλειές μας και φυσικά να μας ιντριγκάρει. Όταν αποφασίσουμε το πού, πότε και πόσα, τότε τα άλλα είναι υπόθεση όρεξης. Προσωπικά, πριν επισκεφθώ έναν προορισμό μου αρέσει να ψάχνω τα καλύτερα στέκια των ντόπιων και τα αξιοθέατα που θα μας προσφέρουν κάτι. Παίρνει λίγο καιρό για να μαζέψουμε όλες τις πληροφορίες και στη συνέχεια να τις αξιολογήσουμε και να επιλέξουμε τα καλύτερα.

 

Το travel δίδυμο, Greek Nomads, ταξιδέυει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο

 

 

Περιγράψτε μας μια τυπική μέρα από την καθημερινότητά σας.

Μαριάννα: Η δική μου μέρα ξεκινά γύρω στις 9. Δεν αντέχω το πρωινό ξύπνημα. Στις 10 είμαι στο γραφείο μέχρι νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια πάω γυμναστήριο ή γράφω τα αρθράκια για το blog μας και ασχολούμαι με την αγαπημένη μας οικογένεια των ταξιδιωτών στα social.

Χρήστος: Η ημέρα για εμένα ξεκινάει πολύ πρωί, στις 6 περίπου. Στη συνέχεια τρώω το πρωινό μου και πηγαίνω για δουλειά. Αφού τελειώσω το μεσημέρι, τσιμπάω κάτι και στη συνέχεια πηγαίνω για προπόνηση. Παίζω μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια. -Πωωω τελικά από μικρό παιδί. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μεγαλώνουμε και πρέπει να πάμε και άλλα ταξίδια!- Στη συνέχεια θα γυρίσω σπίτι και η ημέρα θα τελειώσει με ταινιούλα ή σειρά στο Netflix.

 

Μοιραστείτε μαζί μας κάποια χρήσιμα, ταξιδιωτικά tips. Πώς μπορεί ένας ταξιδιώτης να απολαύσει στο μέγιστο το ταξίδι του και τι πρέπει ενδεχομένως να προσέχει;

Μαριάννα & Χρήστος: Το πιο σημαντικό για να απολαύσει στο μέγιστο ένας ταξιδιώτης το ταξίδι του είναι η καλή διάθεση. Ακούγεται κλισέ. Ίσως και να είναι. Αλλά έχει μία μεγάλη δόση αλήθειας. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο ταξίδι μας που να μην είχε κάποια αναποδιά ή κάτι να μην κύλησε όπως τα θέλαμε. Αυτό που μας κρατάει πάντα είναι η διάθεση να βρούμε το όμορφο σε κάθε τι που ανακαλύπτουμε. Αυτό, βέβαια δεν είναι εύκολο! Θεωρώ ότι θα βοηθήσει να έχεις διαβάσει κάτι από την ιστορία και την κουλτούρα των ανθρώπων πριν επισκεφθείς ένα μέρος. Αυτό θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις ό,τι σε ξενίζει ή δεν αντιλαμβάνεσαι που συχνά σε κάνει να έχεις μία πιο επικριτική στάση. Αν χρειάζεται να δώσω ένα tip για το τι πρέπει να προσέχει ο ταξιδιώτης και φυσικά να το συνδέσω με όλα αυτά που έχω αναφέρει, αυτό θα ήταν να επιλέξει σοφά τους συνταξιδιώτες του. Η παρέα είναι σούπερ σημαντική. Ακόμη και αν έχεις για παρέα μόνο τον ίδιο σου τον εαυτό. Η διάθεση της παρέας ακόμη πιο σημαντική. Καλό θα ήταν πριν ακόμη αναχωρήσεις να συμφωνήσετε ότι θα υπάρχει όση ελευθερία χρειάζεται για να είναι όλοι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.

 

Το travel δίδυμο, Greek Nomads, ταξιδέυει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο

 

 

Για πολλούς από εμάς η λέξη ταξίδι είναι συνώνυμη με την περιπέτεια. Υπάρχει κάποια αστεία ή περίεργη ιστορία που θα θέλατε να μοιραστείτε;

Μαριάννα & Χρήστος: Το ταξίδι μας στη Βαρσοβία της Πολωνίας είχε μία μεγάλη δόση περιπέτειας. Εκτός του ότι είχαμε αυτοκινητιστικό ατύχημα (ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς), το uber το οποίο μας μετέφερε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο έφυγε χωρίς να μας κατεβάσει τις βαλίτσες μας, με αποτέλεσμα ο Χρήστος να τρέχει από πίσω του μέχρι τα επόμενα φανάρια. Πάλι καλά είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Εγώ πάλι, είχα μείνει πίσω και γελούσα δίχως αύριο.

 

Το επάγγελμά σας είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό και για αυτό πολλοί θα ήθελαν να ασχοληθούν με το travel blogging. Τι συμβουλή θα τους δίνατε;

Μαριάννα: Το travel blogging είναι συναρπαστικό αρκεί να σου αρέσει. Το κλειδί είναι να είσαι ελεύθερος και να εκφράζεσαι με την καρδιά σου. Να βιώνεις αυτό που αποτυπώνεις. Να βγάζεις το συναίσθημα για να μπορεί ο αναγνώστης σου να μπει και ο ίδιος στο ταξίδι, να αναζητά τα εισιτήριά του πριν ακόμη τελειώσει το άρθρο. Να έχεις το δικό σου στυλ και τη δική σου ταυτότητα στον λόγο, στο ύφος. Να αναζητάς συναρπαστικούς προορισμούς και να κάνεις αληθινές αφηγήσεις!

 

 

Το travel δίδυμο, Greek Nomads, ταξιδέυει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο

 

Q&A

Ονειρικός προορισμός: Ναϊρόμπι (Μαριάννα)– Περού (Χρήστος).
Ταξίδι για εμάς σημαίνει: Περιπέτεια, αναζήτηση, εξερεύνηση, νέες γεύσεις.
Στο ταξίδι μας εξιτάρει περισσότερο: Η ανακάλυψη ωραίων spots μέσα στις πόλεις. 
Το motto μας είναι: Ένας γλυκός πειρασμός τα ταξίδια και εμείς εθισμένοι ταξιδιώτες.
Έχω σε κάθε ταξίδι μαζί μου: Το αγαπημένο μου σημειωματάριο (Μαριάννα)-Δύο κινητά just in case (Χρήστος).
Καλύτερη εποχή για ταξίδια: Όλες οι εποχές είναι καλές για ταξίδια!

 

Μπορείτε να ταξιδέψετε και εσείς παρέα με το travel δίδυμο μέσα από το blog τους από τον λογαριασμό τους στο Youtube αλλά και το Instagram @greeknomads

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!