Home / Cozyhome  / Architecture  / Το “The Architect Show 2019” ξεκινάει δυναμικά!

Το “The Architect Show 2019” ξεκινάει δυναμικά!

Όλα όσα θα δούμε την 1η ημέρα!

Το “The Architect Show” , η γιορτή της Αρχιτεκτονικής & του Σχεδιασμού και του Κόσμου των Υλικών για Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές και Διακόσμηση, ξεκινά αύριο, με Σεμινάρια, Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκπαιδευτικές και Inspirational Διαλέξεις και workshops, εστιάζοντας στην ανταλλαγή γνώσεων και καινοτόμων ιδεών, ως κανάλι διαλόγου μεταξύ αρχιτεκτόνων και ανθρώπων των υλικών.

 

Το ARCHISEARCH.gr η κορυφαία Ελληνική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Αρχιτεκτονική και το Design σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα, ιδρυτή της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador, εγγυάται το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και παράλληλα θα αναλάβει την επιμέλεια όλων των δράσεων με διακεκριμένους προσκεκλημένους. Το The Architect Show διοργανώνεται από την εταιρεία MEDEXPO AE με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει εκθεσιακό μέρος  με συμμετοχή από τις σημαντικότερες εταιρείες του κόσμου από Ελλάδα και Εξωτερικό, οι οποίες θα παρουσιάσουν μοναδικά υλικά για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και interior design.

 

  • Η πρώτη μέρα (4 Μαΐου 2019) ξεκινά με την ομιλία  “Beyond the usual ‘Experience” The importance of concept in constructive narratives and how it can be achieved του Θάνου Ζακοπουλου, ενός δημιουργού πολλαπλών εκφράσεων και θεμάτων που ισορροπούν μεταξύ σύγχρονης τέχνης και design θα μας προσκαλέσει να εξερευνήσουμε τη σημασία του concept στη δημιουργία αφηγήσεων. Όπως αναφέρει, η δημιουργία “εμπειρίας” και όχι ο στείρος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι, πλέον, μια δεδομένη πραγματικότητα, κυρίως όταν αναφερόμαστε στο hotel design. Αυτή η προσέγγιση, όμως, αν και εφαρμόζεται σε αρκετές περιπτώσεις, σπάνια καταφέρνει να διαφοροποιηθεί από την πληθώρα προτάσεων που απλώς παρουσιάζουν διαφορετικές στυλιστικές εκδοχές. Τη σύγχρονη εποχή και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί πλέον προορισμό τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, χρειάζονται προτάσεις που ξεχωρίζουν και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ένα δυνατό νοηματικό πλαίσιο. Για να γίνει δε αυτό χρειάζεται η συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων (αρχιτέκτονες, γραφίστες, landscape designers etc) ενορχηστρωμένοι από την φιγούρα του Art Director που έχει σαν ρόλο την δημιουργία του κοινού οράματος και την διεκπεραίωσή του.

 

 

Η Στεφανία Φλένγκα – Managing Director YES HOTELS, το γραφείο Divercity Architects, ο Πιέρος Πιερής – Pieris Architects & Livio Balabio – Architect & Designer / Owner & Creative Director of (ETRO, GIANFRANCO FERRE, ROBERTO CAVALLI, JCP Universe) θα συμμετέχουν στη συζήτηση και θα μας εξηγήσουν πώς με τη συνεργασία και τη μίξη διαφορετικών ειδικοτήτων μπορεί να επιτευχθεί η εμπειρία.

 

 

 

  • Leisure Architecture

Οι ομιλητές Γιάννης & Μάρκος Δουρίδας RC TECH, Buerger Katsota, KLAB, VOIS Architects, Αριστείδης Ντάλας -AD Architects, Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος – tense, Ρήγας Ποτηρόπουλος – Potiropoulos & Partners, Δημήτρης & Κωνσταντίνος Καραμπατάκης K- Studio, (Μοderator: Δανάη Μακρή – ARCHISEARCH.gr/Design Ambassador) θα μιλήσουν για το πώς σχεδιάζεται μία θερινή κατοικία και πώς αντιμετωπίζουν τον τοπικό παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής. Δεδομένου ότι οι περισσότερες εξοχικές κατοικίες χτίζονται εκτός πόλης/ οικισμού, ποια η σχέση τους με τον παρακείμενο οικισμό και τον τόπο εν γένει;Ποιο είναι το προφίλ του πελάτη σήμερα και πόσο εύκολο είναι για τον αρχιτέκτονα να τον “πείσει” για το σχέδιο που πρέπει να ακολουθηθεί;Υπάρχει νέα ελληνική αισθητική στην αρχιτεκτονική; Αυτά και άλλα θέματα γύρω από τη leisure αρχιτεκτονική θα αποτελέσουν το βασικό αντικείμενο των ομιλιών.

 

 

 

 

 

 

 

  • HOTELLING. NEW ARRIVALS. TRENDS, EXPERIENCES, AUTHENTICITY

Η Ιωάννα Μητροπούλου από το γραφείο Ennismore στο Λονδίνο, η Ρία Βογιατζή των Elastic Architects, ο Τάσος Γεωργαντζής των Urban Soul Project, ο Μιχάλης Μαυρολέων των A&M Architects και ο Bαγγέλης Στυλιανίδης 3sk παρουσιάζουν τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς στο χώρο των ξενοδοχείων. Με αφορμή αυτές, συζητούν για τις σχεδιαστικές προκλήσεις, τα conceptual ξενοδοχεία, τη σημασία της εμπειρίας, την αυθεντικότητα και το sense of place. (Moderator: Δανάη Μακρή)

 

 

  • AIRBNB: “it’s not Athens, it’s the hood”

Τι αλλάζει στις γειτονιές με την έλευση των νέων επιχειρηματικών μοντέλων τύπου AIRBNB, τα Co working spaces και τα Co-Living? Ποιό το τοπικό χρώμα της κάθε γειτονιάς και πόσο μπορεί να βοηθεί η ανάπτυξη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ή να αλλοιωθεί? Ποια η ιστορία και η αρχιτεκτονική προίκα κάθε γειτονιάς; Ποιό ήταν το ύφος και το χρώμα της στην παλιά Αθήνα και ποιο στη σημερινή; Τι κρατάμε από αυτά και πως το μετασχηματίζουμε για το μέλλον; Υπάρχει μόνο το design της νέας Αθήνας ή μπορεί να υπάρχει και το επί μέρους χρώμα της κάθε γειτονιάς όπως στα άλλα σύγχρονα αστικά κέντρα, βλέπε Λονδίνο και τελικά τι είναι το διεθνές; Ένας ενιαίος “ρυθμός” και αισθητική ή αυτή η ακριβώς η αναγνώριση και η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων κάθε γειτονιάς; Ποια η άποψη των επαγγελματιών του κλάδου και ποιά των operators;  Μπορεί το AIRBNB ή αυτό το μοντέλο να υπάρξει αρμονικά με τα ξενοδοχεία; Ομιλητές: Παύλος Γερουλάνος, Άγγελος Μπαρμπαλιός, Γιώργος Δρακόπουλος. Συντονίζει η Μαρία Θεοφανοπούλου.

 

 

  • PUBLIC ARCHITECTURE / INCLUSIVE DESIGN

Το παράδειγμα του Λυκαβηττού. Ο ρόλος του συμμετοχικού σχεδιασμού σε δημόσια έργα. Η σημασία του δημόσιου χώρου για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και το ευ ζην των πολιτών.  Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό έργο να αλλάξει το μέλλον μιας πόλης; Ποιος είναι ο κοινωνικός ρόλος της αρχιτεκτονικής; Kατά πόσο η κοινωνία και η πολιτική ηγεσία αντιλαμβάνεται την αρχιτεκτονική ως added value και όχι ως luxury;

Ομιλητές: Μαρία Καλτσά, Ιάσων Τσάκωνας, Ηλίας Παπαγεωργίου, Γιώργος Μητρούλιας, Μάρθα Γιαννακοπούλου. Συντονίζουν η Τίνα Μαρινάκη με την Μελίνα Αρβανίτη Πολλάτου.

 

 

  • GREEN IS THE NEW BLACK: SUSTAINABLE HOTELS. ADDED VALUE & THE ROLE OF ARCHITECTURE

Πώς μετατρέπονται τα κτίρια των ξενοδοχείων σε βιώσιμα και ανθεκτικά κτίρια συμβάλλοντας στη διαμόρφωση υπεραξίας; Ποιο είναι τελικά το business case των βιώσιμων και αειφορικών ξενοδοχείων; Αποτελεί παράγοντα κόστους ή μονόδρομο για το μέλλον η ανάπτυξη ανθεκτικών και υγιών ξενοδοχείων; Στο πλαίσιο της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής, αλλά και των επιπτώσεων της ρύπανσης στην ανθρώπινη υγεία, αρκεί να είναι ένα ξενοδοχείο απλώς λιγότερο κακό από άλλα; Τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Η υπερβατική σχέση υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής ποιότητας με τη βιωσιμότητα ως μονόδρομος για τη δημιουργία ανθεκτικών και υγιών κτιρίων τουριστικού τομέα.

Ομιλητές: Stella Pieris – Pieris Architects, Charalampos Giannikopoulos, Alexandros Angelopoulos  -CEO Aldemar, Maria Deda – DA. (Curated by Charalambos Giannikopoulos)

 

 

 

 

*** To COZYHOME είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

The Architect Show 2019

4 & 5 Μαΐου

Ώρα 11:00 – 21:30

 HELEXPO MAROUSSI, Λεωφ. Κηφισίας 39

 

Είσοδος  Ελεύθερη

Εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε το tAS, δωρεάν εδώ – https://bit.ly/2UMPpK6

Μάθετε περισσότερα στο – https://bit.ly/2HINjHk

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath