Home / Cozyhome  / Το MNK Design Studio δημιούργησε το My Frog, έναν ευφάνταστο χώρο για παιδιά

Το MNK Design Studio δημιούργησε το My Frog, έναν ευφάνταστο χώρο για παιδιά

kdap_my_frog_mnk

Το MNK Design Studio του Κυριάκου Μιχαηλίδη, δημιούργησε το My Frog στην πόλη της Ξάνθης, ένα πρότυπο πιστοποιημένο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

 

Πρόκειται για έναν χώρο που συνδυάζει, πέρα από τη ζητούμενη λειτουργικότητα και καθαρότητα των χώρων, όλα όσα χρειάζεται για να ξεχωρίσει σχεδιαστικά, καθώς η ομάδα του Κυριάκου Μιχαηλίδη κινήθηκε με φαντασία και ευρηματικότητα.

 

Στεγάζεται σε ένα χώρο 120 τ.μ. και αποτελείται από δύο αίθουσες δραστηριοτήτων, μια αίθουσα διδασκόντων και από ειδικά διαμορφωμένους για παιδιά χώρους υγιεινής.

 

 

Στόχος του ΚΔΑΠ My Frog είναι τα παιδιά να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, να καλλιεργήσουν τον χαρακτήρα τους και να γίνουν ανεξάρτητα και αυτόνομα. Λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα παιδιά υιοθετούν τις αρχές και τις αξίες μιας ομάδας, γίνονται ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, χτίζοντας βάσεις για το μέλλον.

 

kdap my frog

 

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, αλλά και με βασικό γνώμονα την παιδική φαντασία και την έμφυτη τάση των παιδιών για εξερεύνηση και δράση, δημιουργήθηκαν δυο αίθουσες με δυνατότητες μετατροπής σε μια ενιαία.

 

Τη θέση του διαχωριστικού τοίχου μεταξύ των αιθουσών έχει πάρει ένα έπιπλο που λειτουργεί ως βιβλιοθήκη, έχοντας στο κατάλληλο σημείο άνοιγμα ώστε να ελευθερώνει την μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλο.

 

 

Βασικός στόχος του σχεδιασμού του My Frog ήταν η ανάπτυξη της αισθητικής αντίληψης των παιδιών, όχι μόνο μέσα από οπτικά ερεθίσματα, αλλά και μέσα από τη δυναμική των αρχιτεκτονικών στοιχείων. Γραμμικά στοιχεία και καμπύλα σχήματα λειτουργούν αρμονικά, με διαφορετικά χρώματα να χαρακτηρίζουν τις κατασκευές σε κάθε αίθουσα. Όλα αυτά συνδυασμένα με τη φυσικότητα και την θέρμη που αποδίδει το ξύλο, το οποίο συναντάται στο δάπεδο, σε τοίχους αλλά και στην οροφή, δίνοντας μια τρισδιάστατη αίσθηση πληρότητας.

 

 

 

Credits:

Μελέτη, Σχεδιασμός, Επίβλεψη, Κατασκευή: ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ν. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ – MNK DESIGN STUDIO

Φωτογράφιση: Γρηγόρης Λεοντιάδης

Ξύλινες Κατασκευές: Έπιπλο Μενεξές Α.Ε.

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!