Home / Family  / Το πρώτο γατάκι στην Ελλάδα με τεχνητά πόδια κάνει τα πρώτα του βήματα (VIDEO)

Το πρώτο γατάκι στην Ελλάδα με τεχνητά πόδια κάνει τα πρώτα του βήματα (VIDEO)

Perseas
Ο Περσέας, το αδέσποτο γατάκι που βρέθηκε κακοποιημένο στις 13 Μαΐου 2020 στη Λαμία, κάνει τα πρώτα του βήματα!

 

Ο μικρός Περσέας είναι ένα αδέσποτο γατάκι που βρέθηκε τον περασμένο Μάιο στη Λαμία πυροβολημένος από αεροβόλο και με λιωμένα τα τρία του ποδαράκια.

 

Ευτυχώς, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας ανέλαβε τη φροντίδα αυτού του τόσο βασανισμένου από τους ανθρώπους ζώου και με φαντασία και επιμονή βρήκε τη λύση για να περπατήσει ξανά ο μικρός γατούλης.

 

Η επέμβαση έγινε στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη -Δημήτρη Γκουγκούλη στις 26 Οκτωβρίου, από την κ. Σοφία Ζώη και την επιστημονική ομάδα bio3Dvet, που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αντίστοιχη επέμβαση δεν είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα, παρά μόνο στη Ρωσία και τη Μ. Βρετανία.

 

Η bio3Dvet ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εμφυτευμάτων και των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing, καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου.

 

Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας:

“Ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και έξοδα μέχρι να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να φύγει από την κλινική όπου φιλοξενείται 6 μήνες τώρα! Ελπίζουμε μετά την οριστική επιτυχία αυτού του πρωτοποριακού ιατρικού επιτεύγματος να υπάρξει ανάλογη βοήθεια για όλα τα ζώα που έχουν την ατυχία να βρεθούν στη θέση του Περσέα”.

 

Δείτε τα πρώτα βήματα του γλυκύτατου Περσέα!

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς τον μικρό τετράποδο ήρωα, πατήστε εδώ.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin