Home / Good Life  / Το οσκαρικό, συναρπαστικό ντοκιμαντέρ Free Solo

Το οσκαρικό, συναρπαστικό ντοκιμαντέρ Free Solo

Το οσκαρικό, συναρπαστικό ντοκιμαντέρ Free Solo
Το βραβευμένο με Oscar και BAFTA Kαλύτερου Ντοκιμαντέρ, Free Solo

Λίγο πριν βγουν στις αίθουσες νέες ταινίες, αποφασίσαμε να σας (ξανά)προτείνουμε το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ Free Solo. Πρόκειται για μια συγκλονιστική, ασυμβίβαστη και βαθιά προσωπική γνωριμία με τον αναρριχητή Alex Honnold, καθώς ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του.

 

 

To El Capitan είναι ένας γρανιτένιος μονολιθικός σχηματισμός, ύψους περίπου 900 μέτρων στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Εξαιτίας της κάθετης κλίσης του θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον πλανήτη για κάθε αναρριχητή. Το περιπετειώδες ντοκιμαντέρ αφηγείται την προσπάθεια του Alex Honnold να ανέβει free solo -χωρίς τη βοήθεια σχοινιών ή άλλου προστατευτικού εξοπλισμού- στην κορυφή του El Capitan…

 

 

 

Η βραβευμένη δημιουργός Elizabeth Chai Vasarhelyi καταγράφει μαζί με τον φωτογράφο και κορυφαίο αναρριχητή Jimmy Chin την εκπληκτική, θαρραλέα ανάβαση. Δείτε το trailer και πάρτε μια γεύση από το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ.

 

 

Σκηνοθεσία: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
Ηθοποιοί: Alex Honnold, Tommy Caldwell, Jimmy Chin

 

 

Πηγή: IMDB

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!