Home / Cozyhome  / Architecture  / Το νέο showroom Δελούδης από το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis Architects είναι απλά πανέμορφο

Το νέο showroom Δελούδης από το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis Architects είναι απλά πανέμορφο

Φωτογραφίες Στέφανος Τσακίρης

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis Architects ολοκλήρωσε τον Mάιο, το σχεδιασμό του νέου showroom “Δελούδης”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

 

Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο με κάτοψη σε σχήμα “Π”, ο οποίος διαθέτει δύο προσόψεις. Τα δύο παράλληλα τμήματα (είσοδος και βιτρίνα) αποτελούν το πρώτο επίπεδο, το οποίο χαρακτηρίζεται από διπλό ύψος, ενώ στη συνέχεια δημιουργείται μια υποβάθμιση στο πίσω μέρος και τέλος υπάρχει υπόγειο.

 

 

Όλα τα δομικά στοιχεία της αρχικής κατασκευής διατηρήθηκαν και μέρος αυτών έγιναν εμφανή μετά τις αρχιτεκτονικές επεμβάσεις. Σε μια προσπάθεια συνύπαρξης παλιού και νέου, οι κολώνες από μπετόν και το μωσαϊκό δάπεδο, που φέρουν την ταυτότητα του κτιρίου, συνδυάζονται αρμονικά με τη νέα διαμόρφωση και τον μοντέρνο χαρακτήρα της.

 

 

 

Βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ενός κελύφους που θα φιλοξενεί και θα αναδεικνύει τα προϊόντα. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, τα στοιχεία του σκελετού επενδύθηκαν με λευκό επίχρισμα, λειτουργώντας ως ένα ουδέτερο background, που τονίζει την πλούσια χρωματική παλέτα των υπόλοιπων αντικειμένων.

Το χρώμα που επιλέχθηκε για τις υπόλοιπες επιφάνειες αποτελεί το στίγμα της εκάστοτε τάσης.

 

 

Κατά τον σχεδιασμό, διαφορετικά σκηνικά τοποθετήθηκαν στην ελεύθερη κάτοψη, δημιουργώντας μικρότερους χώρους, που διαχωρίζονται με ελαφριά στοιχεία. Με αυτήν την “box in a box” λογική αναπτύσσονται εναλλαγές στην πορεία του επισκέπτη, επιτρέποντας, όμως, στο φυσικό φως να διεισδύει στον χώρο.

Ο φωτισμός μελετήθηκε έτσι ώστε να είναι θερμός και θεατρικός, προσφέροντας μια γενική αίσθηση οικείου περιβάλλοντος, ενώ σε συγκεκριμένα σημεία δόθηκε περισσότερη ένταση, για την ανάδειξη των προϊόντων.

 

 

Ιδιαίτερη προσοχή, όμως, δόθηκε και στις εικαστικές παρεμβάσεις που προστέθηκαν για να ολοκληρώσουν το τελικό αποτέλεσμα, με έργα γνωστών καλλιτεχνών και φωτογράφων. Κομμάτια του λογότυπου εμφανίζονται στις δύο προσόψεις του showroom, με μια αφαιρετική λογική της τυπογραφίας του.

 

 

Η εταιρεία “Δελούδης” εδώ και χρόνια πρεσβεύει το ιταλικό design. Κατά συνέπεια, δε γινόταν να μην υπάρχουν αναφορές στην Ιταλία, με καμάρες και εικόνες από “palazzo” να αποτελούν εξαρχής, βασικά σχεδιαστικά στοιχεία.

 

Νέο Showroom Δελούδης

Μητροπολίτου Ιωσήφ 7, Θεσσαλονίκη
Τ. 2310457512

Design: MINAS KOSMIDIS ARCHITECTS
Έργα Τέχνης: Nitra Gallery

www.minaskosmidis.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath