Home / Good Life  / Art & Culture  / Το νέο τεύχος της Vogue Italia επηρεασμένο από τον κορωνοϊό

Το νέο τεύχος της Vogue Italia επηρεασμένο από τον κορωνοϊό

 

Η Vogue Italia μετά το πρωτοποριακό εγχείρημα του τεύχους του Ιανουαρίου με τα 7 σκίτσα καλλιτεχνών, κυκλοφορεί το ανατρεπτικό τεύχος του Μαρτίου με φανταστικό, ψηφιακό μοντέλο.

 

Το κορίτσι του εξωφύλλου βαπτίστηκε Ida και δημιουργήθηκε ψηφιακά δίνοντας πρόσωπο και σώμα στην ιδέα της αφηρημένης αλλά εύλογης ομορφιάς.

 

 

 

 

«Αναρωτηθήκαμε, αν η πραγματική ζωή φιλτράρεται μέσα από την οθόνη, τι σημαίνει “πραγματικό” σήμερα; Αυτή είναι η έμπνευση του εξωφύλλου, το οποίο δημιουργήθηκε από το φωτογραφικό δίδυμο Mert και Marcus και του καλλιτεχνικού διευθυντή του περιοδικού director Ferdinando Verderi. Ο Mert & Marcus παρουσιάζουν με αληθοφανή τρόπο ψηφιακά μοντέλα για το editorial του περιοδικού.

 

 

 

 

 

«Καθώς το τεύχος Μαρτίου είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει, οι δρόμοι του Μιλάνου είναι άδειοι. Ένας μεταδοτικός ιός διαδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες και ανάγκασε να κλείσουν μουσεία, μπαρ, σχολεία και γραφεία. Για άγνωστο ακόμα χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές, όσο είναι δυνατόν, και να μείνουν σπίτι. Μέσα σε όλη αυτή την παράδοξη ιστορία, η πραγματικότητα, για άλλη μια φορά, συμβαδίζει με την ιδέα που έγινε πηγή έμπνευσης για αυτό το τεύχος», αναφέρει ο Εμανουέλε Φαρνέτι, Editor-in-Chief της VOGUE Italia.

 

 

 

 

Ο Φαρνέτι, συνδέει με αυτόν τον τρόπο τον τρόμο του κοροναϊού των τελευταίων εβδομάδων, με μια ήδη βαθιά παγιωμένη πραγματικότητα, που μας θέλει να αποφεύγουμε ο ένας τον άλλο, λες και οτιδήποτε πέρα από εμάς είναι μολυσματικό. Τώρα, που με την εξάπλωση του ιού αυτό θα μπορούσε να είναι αλήθεια, η υποχώρηση της φυσικής επαφής χάρη της ψηφιακής, φωτίζεται ακόμα περισσότερο.

 

 

 

 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού που το εξώφυλλο αφιερώνεται σε ένα κορίτσι που δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην πραγματική ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.vogue.it/

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein