Home / Beauty  / Το ιδανικό face scrub για κάθε τύπο δέρματος

Το ιδανικό face scrub για κάθε τύπο δέρματος

cozy vibe beauty face scrubs
Ποιο scrub είναι κατάλληλο για το δέρμα σου;

Η απολέπιση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εβδομαδιαίας περιποίησης της επιδερμίδας σου. Σου παρέχει λάμψη και μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις προβλήματα όπως η λιπαρότητα, η ακμή ή η ξηρότητα. Η κάθε γυναίκα ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχει, είναι καλό να χρησιμοποιεί διαφορετικό scrub προσώπου για να έχει λείο, λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Για πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα που ερεθίζεται εύκολα και κοκκινίζει με την παραμικρή επαφή, τότε πρέπει να χρησιμοποιείς ήπιο scrub από φυσικά συστατικά, όπως ένα απολεπιστικό με ήπια οξέα φτιαγμένο από φρούτα π.χ ακτινίδιο, μήλο ή παπάγια για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα χωρίς να σε ερεθίζει. Και μην ξεχνάς! Κάνε όσο πιο απαλές κινήσεις μπορείς όταν απλώνεις το απολεπιστικό προσώπου.

Για λιπαρό δέρμα.

Για να εξισορροπήσεις την λιπαρή επιδερμίδα, είναι καλύτερο να επιλέγεις scrub με γαλακτικό οξύ ή και σαλικυλικό οξύ. Τα συγκεκριμένα οξέα είναι κατάλληλα για λιπαρά δέρματα ή για δέρματα με τάση ακμής καθώς αποδεσμεύουν τους πόρους της επιδερμίδας και βοηθούν το δέρμα να αναπνέει.

Για ξηρό δέρμα.

Αντίθετα, αν έχεις ξηρό δέρμα, το οποίο ξεφλουδίζει πρέπει να χρησιμοποιείς ένα απολεπιστικό το οποίο πρέπει και πάλι να είναι ήπιο αλλά την ίδια στιγμή και extra ενυδατικό. Επίλεξε λοιπόν ένα scrub με λεπτούς κόκκους που περιέχει εκχυλίσματα σταφυλιού ή ελαίων που είναι γνωστά για τη μαλακτική τους δράση. Στο τέλος της απολέπισης πάντα να απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα.

Για μαύρα στίγματα.

Εάν ταλαιπωρείσαι από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα επίλεξε ένα scrub με μαγειρική σόδα, γάλα ή μαύρη ζάχαρη. Με απαλές κυκλικές κινήσεις που θα διαρκέσουν για 2-3 λεπτά τρίψε την περιοχή με τα στίγματα και στην συνέχεια καθάρισε το πρόσωπό σου. Τα παραπάνω συστατικά σε συνδυασμό με το ελαφρύ μασάζ απελευθερώνουν τους φραγμένους πόρους και βοηθούν στην ελάττωση του σμήγματος.

Για κανονικό δέρμα.

Αν έχεις κανονικό δέρμα, τότε μπορεί να χρησιμοποιείς μια φορά την εβδομάδα ένα απολεπιστικό προσώπου με ένζυμα φρούτων. Καθάρισε πρώτα το πρόσωπό σου, με ένα ήπιο καθαριστικό και στη συνέχεια σε ελαφρώς βρεγμένο πρόσωπο, εφάρμοσε το απολεπιστικό προϊόν. Με απαλές δεξιόστροφες κινήσεις, κάνε μασάζ σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και άπλωσε την ενυδατική σου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!