Home / Wellness  / Mind  / Τοξική σχέση και πως να την αναγνωρίσετε

Τοξική σχέση και πως να την αναγνωρίσετε

3 σημάδια που δείχνουν πως είμαστε σε μία τοξική σχέση.

Είστε ερωτευμένη και αγαπάτε πολύ τον σύντροφό σας. Υπάρχουν όμως στιγμές που το άγχος σας εγκλωβίζει και νιώθετε πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας, χωρίς όμως να μπορείτε να προσδιορίσετε ακριβώς τι. Μήπως τελικά βρίσκεστε σε μία τοξική σχέση; Δείτε τα τρία σημάδια που σας υπαγορεύουν πως η σχέση στην οποία βρίσκεστε περισσότερο σας βλάπτει παρά σας εξελίσσει συναισθηματικά και συνολικά και αναλογιστείτε: “αξίζει το τίμημα”; 

 

 

 

Ο σύντροφός σας είναι ανταγωνιστικός

Για να λειτουργήσει αρμονικά μία σχέση πρέπει να μην υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά στήριξη, σεβασμός, θαυμασμός και βοήθεια και από τους δύο συντρόφους. Αν έχετε παρατηρήσει πως ο σύντροφός σας είναι ανταγωνιστικός απέναντί σας, σας πηγαίνει κόντρα χωρίς να υπάρχει σημαντικός λόγος και δημιουργεί ένα κλίμα σύγκρουσης, παρά συμφιλίωσης, τότε ήρθε μάλλον η ώρα να πάρετε τα μέτρα σας. 

 

 

Ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας χειραγωγήσει

Αν έχετε διαπιστώσει πως στις κρίσιμες και μη αποφάσεις για τη ζωή σας, ο σύντροφός σας προσπαθεί να σας επιβάλει με έμμεσο τρόπο τη γνώμη του και να αλλάξει την οποιαδήποτε απόφασή σας, χωρίς να υπολογίζει την γνώμη και τις ανάγκες σας, τότε είναι εμφανές πως προσπαθεί να σας χειραγωγήσει. Οι υποδείξεις όμως και ο διαρκής έλεγχος που ασκεί πάνω σας είναι ένα σημάδι πως η σχέση σας δεν είναι υγιής. 

 

 

 

 

Ο σύντροφός σας δεν είναι υποστηρικτικός

Όταν ο σύντροφός σας δεν σας υποστηρίζει, είναι ψυχρός απέναντί σας, αδιάφορος για ό,τι σας απασχολεί ή καταλήγει πάντα να απορρίπτει τα σχέδια σας, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε μαζί του. Η υποστήριξη από τον σύντροφο, τους φίλους και την οικογένειά μας είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επιτύχουμε τους στόχους και τις επιδιώξεις μας και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αν διαπιστώνετε λοιπόν πως ο σύντροφός σας περισσότερο σας σαμποτάρει παρά σας ενθαρρύνει, τότε βρίσκεστε σε μία τοξική και όχι υγιή σχέση. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!