Home / Family  / Τι φοβάται περισσότερο μια μαμά στην εγκυμοσύνη;

Τι φοβάται περισσότερο μια μαμά στην εγκυμοσύνη;

Οι μεγαλύτεροι φόβοι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια ξεχωριστή και μοναδική περίοδος για την έγκυο, την ίδια στιγμή όμως αποτελεί μια εξαιρετικά αγχωτική φάση κατά την οποία η μέλλουσα μητέρα βιώνει καθημερινά συνεχόμενες αλλαγές, ανασφάλειες και προβληματισμούς για την εξέλιξη της. Ποιοι είναι λοιπόν οι μεγαλύτεροι φόβοι μιας εγκύου και πως μπορεί να τους αντιμετωπίσει; 

 

Η πιθανότητα αποβολής. 

Εάν μια αποβολή πρόκειται να λάβει χώρα, αυτό συμβαίνει συχνά στα πολύ πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης σας – συνήθως στις πρώτες τέσσερις ή πέντε εβδομάδες, όταν δεν θα γνωρίζατε ακόμη ότι είστε έγκυος. Μετά από την ανίχνευση του καρδιακού παλμού, στις 6 έως 8 εβδομάδες, οι πιθανότητές σας να χάσετε την εγκυμοσύνη σας πέφτουν στο 5%. Εάν μια αποβολή συμβεί, συνήθως σημαίνει ότι η εγκυμοσύνη δεν ήταν υγιής για να ξεκινήσει και ήταν για το καλύτερο τόσο για τη μαμά όσο και για το έμβρυο.

 

Η πιθανότητα πρόωρου τοκετού. 

Είναι πολύ φυσιολογικό να απασχολεί τις μέλλουσες μαμάδες η πιθανότητα πρόωρου τοκετού όμως εάν δεν μεταφέρετε δίδυμα, έχετε προηγούμενο ιστορικό ή ζητήματα υγείας όπως ο διαβήτης κύησης – που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού-  τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Σκεφτείτε επιπλέον πως το άγχος και το αυξημένο στρες δεν είναι καθόλου καθόλου ευνοϊκό για εσάς και το μωρό σας και προσπαθήστε να μην κάνετε άσχημες σκέψεις. 

 

 

Η πιθανότητα η διατροφή σας να βλάψει το μωρό.

Καθώς έχετε συζητήσει με τον γυναικολόγο σας και έχετε διαβάσει επακριβώς τι πρέπει να καταναλώνετε και τι όχι στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και το εφαρμόζετε, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε παραπάνω. Θυμηθείτε πως απαγορεύονται τα ωμά κρέατα, το αλκοόλ και τα θαλασσινά και ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που εγγυώνται την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!