Home / Beauty  / Τι να τρώτε για να μειώσετε την ακμή

Τι να τρώτε για να μειώσετε την ακμή

Τι να τρώτε για να μειώσετε την ακμή
Οι τροφές που πρέπει να τρώτε αν έχετε ακμή. 

Η ακμή εκτός από κληρονομικούς παράγοντες σχετίζεται με το άγχος, την κούραση αλλά και τη διατροφή. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να την μετριάσετε και να αποφύγετε την έξαρσή της. Ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε στο διατροφολόγιό σας καθημερινά για να την καταπολεμήσετε και να έχετε λαμπερό, αψεγάδιαστο δέρμα; 

 

Τι να τρώτε για να μειώσετε την ακμή

 

 

My blueberry nights with you. 

Τα μούρα όλων των ειδών είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την αποβολή τοξινών, συμβάλλοντας σε μία επιδερμίδα περισσότερο καθαρή, ελαστική και λαμπερή. 

 

It’s tuna time. 

Ψάρια όπως ο τόνος, η σαρδέλα και ο σολομός, είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη B, Ε, Α και πολύ ευεργετικά για την καταπολέμηση της ακμής και την καθαρή επιδερμίδα. 

 

Veggies are the key. 

Τα λαχανικά είναι επίσης μια πολύτιμη προσθήκη που μπορείτε να κάνετε στο διατροφολόγιό σας. Προτιμήστε το παντζάρι γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και το δέρμα από την ακμή. Στραφείτε στα καρότα γιατί είναι πλούσια πηγή β-καροτενίου που καταπολεμά την ακμή και τέλος βάλτε οπωσδήποτε στη διατροφή σας τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που περιέχουν βιταμίνες Α και C, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρούν το δέρμα νεανικό και καθαρό. 

 

Fruits are a smart choice. 

Τα κεράσια, το αβοκάντο και τα εσπεριδοειδή περιέχουν τις κατάλληλες αντιοξειδωτικές ουσίες για να εξαφανίσουν τις κοκκινίλες από το πρόσωπό σας και φυσικά να μειώσουν την ακμή. 

 

Τι να τρώτε για να μειώσετε την ακμή

 

 

Extra tip 1: Να θυμάστε πως πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να απαλλάξετε τον οργανισμό σας από τις τοξίνες.

 

Extra tip 2: Προτιμήστε αντιαλλεργικά καλλυντικά που έχουν ως βάση το νερό και ελέγξτε τις ετικέτες των προϊόντων ομορφιάς σας ώστε να μην έχουν βαριά συστατικά που επιβαρύνουν την επιδερμίδα. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!