Home / Family  / Τι να κάνετε όταν τα παιδιά σας δεν ηρεμούν με τίποτα

Τι να κάνετε όταν τα παιδιά σας δεν ηρεμούν με τίποτα

Πώς να διαχειριστείτε την ανυπάκουη συμπεριφορά των παιδιών σας.

 

Ακόμη και πιο τα ήρεμα παιδιά κάποιες φορές είναι ανήσυχα, φαίνεται να μην ακούν ό,τι τους λέτε και συνεχίζουν τις αταξίες. Πως μπορείτε να διαχειριστείτε την ανυπάκουη συμπεριφορά και να τα κάνετε επιτέλους να ηρεμήσουν; Δείτε πώς να αντιδράσετε σε συγκεκριμένες περιστάσεις ώστε να είστε κερδισμένοι και εσείς αλλά και εκείνα.

 

Όταν σας αγνοούν.

Όταν τα παιδιά αγνοούν όσα τους λέτε και επιλέγουν να μην σας ακούν αλλά να συνεχίσουν ό,τι κάνουν εκείνη την στιγμή, είναι καλό να συζητήσετε μαζί τους και να προσπαθήσετε να κάνετε κάποιους αμοιβαίους συνδυασμούς. Αν παραδείγματος χάρη έχετε ζητήσει από το παιδί να συμμαζέψει το δωμάτιό του και εκείνο συνεχίζει να παίζει ηλεκτρονικό παιχνίδι, αγνοώντας την οδηγία σας, μπορείτε μέσω της συζήτησης να βρείτε μια συμβιβαστική λύση που θα είναι ωφέλιμη και για το παιδί αλλά και για εσάς.

 

Όταν σας φωνάζουν.

Πολλές φορές βλέπουμε πως όταν τα παιδιά είναι ανήσυχα ή σας ζητούν κάτι επίμονα και τους ζητάτε να ηρεμήσουν ή αρνείστε να πραγματοποιήσετε όσα ζητούν, εκείνα θυμώνουν και αρχίζουν να φωνάζουν ανεξέλεγκτα χωρίς να ακούν τι τους λέτε. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τα κάνετε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν ή να κάνουν ό, τι θέλουν και ότι εάν συνεχίσουν να φωνάζουν, θα πρέπει να πάνε σε άλλο δωμάτιο. Η θέσπιση ορίων, διατήρησή τους και η προειδοποίηση για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις, είναι πολύ σημαντικές παράμετροι καθώς έτσι τα παιδιά θα διδαχθούν ποιους κανόνες οφείλουν να ακολουθούν και ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή.

 

 

Όταν γκρινιάζουν συνέχεια.

Όταν τα παιδιά δεν καταφέρνουν αυτό που θέλουν είναι συχνό το φαινόμενο να γκρινιάζουν συνέχεια ή να κλαίνε έως ότου εσείς υποκύψετε στις επιθυμίες τους. Το μεγαλύτερο λάθος των μαμάδων είναι ότι εντέλει υποκύπτουν και λένε «ναι» σε ό,τι τα παιδιά ζητούν. Προσπαθήστε να μείνετε στην αρχική σας θέση και δώστε τους να καταλάβουν με αποφασιστικό και ήρεμο τόνο στην φωνή σας, για ποιους λόγους δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό που σας ζητούν. Με τον τρόπο αυτό θα μάθουν πως δεν μπορούν να σας πείσουν με το κλάμα ή τα παράπονα και θα είναι πιο ήρεμα την επόμενη φορά που θα θέλουν να σας ζητήσουν κάτι.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!