Home / Wellness  / Mind  / Τι δεν κάνει ποτέ μια δυναμική γυναίκα;

Τι δεν κάνει ποτέ μια δυναμική γυναίκα;

Τι δεν κάνει ποτέ μια δυναμική γυναίκα;

Ποια είναι τα 4 πράγματα που δεν κάνει ποτέ ή προσέχει να αποφεύγει μια δυναμική γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, ώστε να απολαμβάνει τον θαυμασμό και τον σεβασμό από τους γύρω της; 

 

Είναι οικονομικά ανεξάρτητη. 

Μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να μην εξαρτάται οικονομικά από κανέναν. Είναι λογικό πως όταν μια γυναίκα δεν εργάζεται και δεν έχει εισόδημα, εξαρτάται αποκλειστικά από την οικογένεια ή τον σύντροφό της. Με αυτόν τον τρόπο δε μπορεί να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει στην ζωή της και βρίσκεται πάντοτε σε μειονεκτική θέση καθώς δεν αποφασίζει εκείνη για τον εαυτό και τις επιλογές της.

 

Πιστεύει στον εαυτό της.

Μια γυναίκα που δεν πιστεύει στον εαυτό και τις ικανότητές της δε μπορεί εύκολα να σταθεί στα πόδια της και αντεπεξέλθει με ευελιξία στα διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας. Αντίθετα, μια γυναίκα με ισχυρό το αίσθημα της αυτοεκτίμησης μπορεί να διαχειριστεί την ζωή της, να εξελιχθεί αλλά και να βοηθήσει ανθρώπους του περιβάλλοντός της.

 

Δεν αποφεύγει τις ευθύνες.  

Μια γυναίκα που αποφεύγει τις ευθύνες και δεν αναλαμβάνει το βάρος των πράξεών της είναι πιθανό πως μεταβιβάζει τις ευθύνες της σε τρίτους, στην οικογένεια, στους φίλους ή στον σύντροφό της. Μπορεί σε μερικές περιπτώσεις η μη ανάληψη ευθυνών να φαντάζει καλή ιδέα, όμως υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί να αντεπεξέλθει σε δυσκολίες μόνη της και δε θα ξέρει με ποιον τρόπο να το κάνει.  Τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη περισσότερο περίπλοκα ίσως και δυσβάσταχτα. 

 

Αγαπά τον εαυτό της.  

Είναι γεγονός πως όταν μια γυναίκα δεν αγαπά τον εαυτό της είναι δύσκολο να την αγαπήσουν και άλλοι άνθρωποι. Όσο πιο πολύ μια γυναίκα αγαπά αυτό που είναι με τα καλά ή και τα λιγότερα καλά χαρακτηριστικά της, τόσο πιο αποδεκτή θα γίνεται από το περιβάλλον της. Αγαπήστε τον εαυτό σας αληθινά και προσπαθήστε να μην αυτομαστιγώνεστε όταν κάνετε λάθη. Όλοι κάνουν λάθη απλά πρέπει να τα αγκαλιάζουν και να προχωρούν μπροστά.  

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!