Home / Family  / Τεχνολογία και παιδί: Ποια τα θετικά της;

Τεχνολογία και παιδί: Ποια τα θετικά της;

Τεχνολογία και παιδί: Ποια τα θετικά της;
Πως η τεχνολογία ωφελεί τα παιδιά: 3 θετικά της συνάρτησης “τεχνολογία και παιδί”

Σήμερα, τα παιδιά ήδη από την προσχολική ηλικία, είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία. Πολλοί γονείς ανησυχούν για τις αρνητικές επιδράσεις της τεχνολογίας στην παιδική ηλικία, όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε πως δεν πρέπει να την δαιμονοποιούμε, αλλά να αναγνωρίσουμε πως η υπερβολική και λάθος χρήση της μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Επομένως, η σωστή χρήση της τεχνολογίας προσφέρει πολλές δυνατότητες και μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην καλλιέργεια και την εκπαίδευση του παιδιού. Πως;

Τεχνολογία και παιδί: Ποια τα θετικά της;
Εργαλείο για τη μάθηση

Η χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά για εκπαιδευτικούς λόγους φαίνεται πως επηρεάζει θετικά την ικανότητά τους για μάθηση. Πράγματι, σήμερα η τεχνολογία και τα μέσα της, αξιοποιούνται ως εργαλεία μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μάλιστα, η χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά για εκπαιδευτικούς σκοπούς φαίνεται πως συμβάλλει στην ανάπτυξη της γνώσης.

Τεχνολογία και παιδί: Ποια τα θετικά της;
Ανάπτυξη της δημιουργικότητας

Τα νέα μέσα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητές τους και να ξεδιπλώσουν την δημιουργικότητά τους. Ακόμη και σε ένα τάμπλετ μπορούν να σχεδιάσουν και να ζωγραφίσουν, να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνουν τα νέα μέσα και εκτονώσουν την φαντασία τους. Η αλληλεπίδραση με την τεχνολογία αποτελεί μία μορφή έκφρασης για τα παιδιά, προσφέροντάς τους αμέτρητες δυνατότητες για να εξερευνήσουν την κλίση τους στις τέχνες, τα μαθηματικά, τον προγραμματισμό κ.ο.κ.

Τεχνολογία και παιδί: Ποια τα θετικά της;
Ακόμη και τα βιντεοπαιχνίδια είναι ευεργετικά

Πολλοί γονείς προβληματίζονται όταν αντικρύζουν τα παιδιά τους να παίζουν video games. Όμως σύμφωνα με έρευνες ακόμη και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν οφέλη για τα παιδιά, καθώς τα βοηθούν να βρίσκουν λύση σε προβλήματα και να επινοούν τρόπους για να επιτύχουν τον στόχο τους. Είναι γεγονός πως σε αυτά τα φανταστικά, συμβολικά περιβάλλοντα το παιδί έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και να βρει ανεξάρτητο πια διόδους για να εκπληρώσει τον σκοπό του.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!