Home / Good Life  / Τα 5 top food trends του 2017

Τα 5 top food trends του 2017

cozy vibe food trends

Το φαγητό πέρα από απόλαυση είναι και φιλοσοφία ζωής. Έτσι, κάθε χρόνο διαμορφώνονται νέες τάσεις και διατροφικές συνήθειες, αλλάζοντας γευστικά την καθημερινότητα. Το 2017  επιφυλάσσει τις δικές του διατροφικές “εκπλήξεις”.

 

Veggies win!

Μέσα στο 2017 τα λαχανικά κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στο πιάτο, παίρνοντας τη θέση των πιο παχυντικών συνοδευτικών όπως η pasta και το ρύζι. Σύμφωνα με το Pinterest, η αναζήτηση της λέξης “veggies” έχει ξεπεράσει σε μεγάλο ποσοστό τις λέξεις “ lasagna” και “macaroni”, αποδεικνύοντας μια “στροφή” στην υγιεινή διατροφή.

 

 

Βutcher-to-table trend

Στα πλαίσια της γενικότερης τάσης για προσεγμένη διατροφή, δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο trend που θέλει τη δημιουργία boutique κρεοπωλείων, που λειτουργούν ταυτόχρονα ως εστιατόρια. Εκεί, το κρέας επιλέγεται μπροστά στα μάτια σας, ώστε να είστε σίγουροι για την ποιότητά του. Έτσι όλη η διαδικασία, από την επιλογή μέχρι και το μαγείρεμα γίνονται με εσάς παρόντες!

 

 

Τime for breakfast

To brunch εδώ και καιρό αποτελεί ένα από τα  hot food trends, ενώ μέσα στο 2017 πηγαίνει ένα βήμα πιο μακριά, καθώς “αποχωρίζεται” κλασικές γεύσεις όπως τα scrambled eggs και τα pancakes, υιοθετώντας πιο “γεμάτες” γεύσεις όπως τηγανητό κοτόπουλο και ισπανικό chorizo. Breakfast updated!

 

 

No more kale!

Το κέιλ (kale) τo λαχανικό που τον τελευταίο καιρό προκάλεσε “φρενίτιδα” στους απανταχού υπέρμαχους της υγιεινής διατροφής, φαίνεται ότι μας αποχαιρετά μέσα στο 2017, αφού τη θέση του παίρνουν άλλα υγιεινά λαχανικά όπως τα παντζάρια, τα σέσκουλα, τα γογγύλια και τα φύλλα των καρότων. Μια νέα δημιουργική εποχή ξεκινά για τα vegan πιάτα.

 

 

Ιnto the bowl

Tέρμα πια στα πιάτα! Τα νέα food trends φέρνουν τα μπολ στο τραπέζι σας, μέσα στα οποία σερβίρεται κάθε είδους φαγητό. Έτσι, πέρα από την πρακτική άποψη -δε λερώνεστε όταν τρώτε και εκτός τραπεζιού- νιώθετε μια μεγαλύτερη πληρότητα, καθώς συνδυάζετε πολλές γεύσεις σε κάθε μπουκιά.

 

 

 

 

 

Πηγή:Forbes

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath