Home / Wellness  / Health  / Τα 5 don’ts της αποτοξίνωσης! 

Τα 5 don’ts της αποτοξίνωσης! 

Τα 5 don'ts της αποτοξίνωσης!
4+1 don’ts της αποτοξίνωσης: τι πρέπει να αποφεύγετε για επιτυχημένο detox!

Τα 5 don’ts της αποτοξίνωσης. Συγκεντρώσαμε τα μυστικά για το πιο αποτελεσματικό detox plan που θα σας βοηθήσουν να απαλλαχτείτε από τα περιττά κιλά και το πρήξιμο και θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή και νεανική.

Don’t: αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά, ακόμη και τα light και όσα περιέχουν γλυκαντικές ουσίες, καταστέλλουν το detox πλάνο σας. Αντίθετα τα αφεψήματα βοτάνων, όπως είναι το πράσινο τσάι, το τσάι με λουίζα, κρόκο Κοζάνης ή και τσουκνίδα είναι διουρητικά και εξαιρετικά αποτοξινωτικά, βοηθώντας σας να απαλλαχθείτε από τις βλαβερές τοξίνες.

Don’t: αϋπνία

Η έλλειψη ύπνου, εξασθενεί τον οργανισμό μας, οδηγεί στην εμφάνιση δυσλειτουργιών και αναστέλλει την αποτοξίνωση του οργανισμού. Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμάστε επαρκώς και να υιοθετήστε την απογευματινή σιέστα για να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας!

Don’t: Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας και γενικότερα τα ζωικά λίπη επιφορτίζουν τον οργανισμό με τοξίνες. Τι μπορείτε να κάνετε; Υιοθετήστε ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά και σαφώς νερό. Όλα τα παραπάνω χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και στην αποβολή των τοξινών.

Τα 5 don'ts της αποτοξίνωσης! 

Don’t: Αλκοόλ

Ένα από τα don’ts της αποτοξίνωσης είναι και το αλκοόλ. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, μας “φορτώνει” με άχρηστες θερμίδες και δεν βοηθά καθόλου στην αποτοξίνωσή μας. Προτιμήστε όταν βγαίνετε έξω να πίνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που έχει detox δράση, ένα ποτήρι μπύρα ή καταφύγετε στα ποτά που έχουν λίγες θερμίδες όπως είναι το τζιν τόνικ. Προσοχή όμως, ένα ποτήρι αλκοόλ είναι αρκετό!

Don’t: Αλάτι

Μπορεί να δίνει γεύση στα γεύματά μας, όμως η υπερβολική κατανάλωσή του οδηγεί σε ασθένειες και κατακράτηση υγρών. Τι μπορείτε να κάνετε για να το αντικαταστήσετε; Προσθέστε στα γεύματά σας μπαχαρικά όπως πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, γαρύφαλλο ή κανέλα και χυμό λεμονιού που έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!