Home / Lifestyle  / Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!

Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!

Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!
Η δημιουργός Ελπίδα Τσέλιου μας αποκαλύπτει τι θα είναι πιο hot αυτό το καλοκαίρι. 

Η ταλαντούχα Ελπίδα Τσέλιου κρύβεται πίσω από το brand χειροποίητων κοσμημάτων TSΛ Jewelry. Η νεαρή δημιουργός των βιώσιμων, handmade κοσμημάτων και αξεσουάρ μας μιλά για τη γέννηση του brand της, για τον οικολογικό προσανατολισμό του, τις πηγπές έμπνευσής της, παρέχοντάς μας επίσης ένα fashion update για τα jewelry trends που κυριαρχούν το φετινό καλοκαίρι.

 

 

Πότε και με ποια αφορμή ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη δημιουργία κοσμημάτων και ρολογιών και πήρες την απόφαση να το ακολουθήσεις και επαγγελματικά; Είχες κάποια σχέση με τον σχεδιασμό; Μίλησέ μας λίγο για σένα.

Από παιδί μου άρεσε να τακτοποιώ και να φοράω τα κοσμήματα της μητέρας μου και μόλις μου χάλαγε κάτι προσπαθούσα να το φτιάξω. Ποτέ μου δεν έχω πετάξει κανένα κόσμημα. Ήταν έντονο το καλλιτεχνικό στοιχείο στην οικογένεια. Η μητέρα μου ήταν μοντελίστ κι έτσι προέκυψε το ενδιαφέρον για τη μόδα. Σε συνδυασμό με τον παππού μου που χάραζε και έδινε σχήμα στο ξύλο για να φτιάξει κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα άρχισε το ενδιαφέρον για την κατασκευή. Ο πρώτος “πειραματισμός” ήταν να φτιάξω ένα κολιέ με υλικά που είχε αγοράσει η αδερφή μου. Τα κοσμήματα με χάντρες έγιναν κοσμήματα με λίγο σύρμα κι από εκεί κατέληξα στο μέταλλο αλλά ανυπομονώ να πέσει στα χέρια μου το επόμενο υλικό. Τον Σεπτέμβριο του 2019 άρχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά και αυτή η ασχολία έγινε επαγγελματική τους τελευταίους δύο μήνες.

 

Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!

 

 

Στις συλλογές σου πρωταγωνιστούν τα γεωμετρικά σχήματα, ενώ οι επιρροές σου από τη φύση είναι φανερές. Τι είναι αυτό που σε εμπνέει περισσότερο;

Περνάω πολλές ώρες στη φύση, νιώθω όμορφα, εμπνέομαι και αυτό αντανακλάται στις δημιουργίες μου. Όπου και αν κοιτάξω κρύβεται μια πολύ ωραία ιδέα για κόσμημα, έτσι σκέφτομαι πλέον. Μια πετρούλα, ένα κοχύλι ή ενα φύλλο μπορεί, αν όχι να γίνει από μόνο του στολίδι σε κάποιο κόσμημα, να είναι η ιδέα ως προς το σχήμα που θα δώσω σε ένα κόσμημα. Πολλές από τις πρώτες ύλες των κοσμημάτων μου συλλέγονται από τη φύση με αποτέλεσμα κάθε κόσμημα να είναι μοναδικό και πίσω από αυτό να υπάρχει μια ιστορία γεμάτη αναμνήσεις και συναισθήματα.

 

 

Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις! Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!

Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!

 

 

Βλέπουμε πως αγαπάς πολύ τα back accessories. Είναι το νέο hot trend του καλοκαιριού να φοράμε κολιέ που κοσμούν και αναδεικνύουν παράλληλα την πλάτη μας; Τι άλλο είναι τάση στα κοσμήματα το φετινό καλοκαίρι;

Οι αλυσίδες πλάτης είναι ιδιαίτερα κομμάτια. Η ιδέα προέκυψε από προσωπική μου επιθυμία. Αναρωτιόμουν… γιατί να αναδεικνύουμε μόνο το μπροστινό μέρος του σώματος; Αυτά τα κοσμήματα είναι διακριτικά, μπορούν να αλλάξουν το ύφος του outfit και να αναδείξουν τόσο την πλάτη όσο και το ρούχο, γιατι όχι και το μαγιό;
Τα κοσμήματα με κοχύλια θα είναι και φέτος το καλοκαίρι, trend.

 

Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!

 

 
Τα items σου είναι εκτός από χειροποίητα, φιλικά προς το περιβάλλον. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Επηρεασμένη από τις σπουδές μου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη ως προς τη φροντίδα για το περιβάλλον. Προσπαθώ κατά την υλοποίηση και συσκευασία των κοσμημάτων μου να μειώσω το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα υπολλείμματα των μετάλλων κατά την επεξεργασία τους συλλέγονται για ειδική ανακύκλωση. Επίσης, οι συσκευασίες μου προέρχονται από ανακυκλωμένο χαρτί και τις διακοσμώ με οργανικά υλικά (αποξηραμένα φυτά και καρπούς).
Η προσπάθεια μου για μείωση της σπατάλης των υλικών μου αλλά και μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη της εργασίας μου δεν τελειώνει. Συνεχίζω να ερευνώ και άλλους εναλλακτικους τρόπους ώστε να είναι η εργασία μου και οι δημιουργίες μου όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

 

 

Γιατί έχεις επιλέξει ως βασικό υλικό των δημιουργιών σου τον μπρούτζο; Μπορείς να μας μιλήσεις λίγο για τη διαδικασία κατασκευής των αξεσουάρ σου;

Ο μπρούτζος είναι ένα μέταλλο το οποίο μπορεί να καλύψει όλων τις προτιμήσεις. Εχω επιλέξει να δουλεύω με αυτό το υλικό γιατί μπορώ εύκολα να μετατρέψω με τη διαδικασία της επιμετάλλωσης το αντίστοιχο κόσμημα σε σήμι ή χρυσό. Μια μετατροπή που μπορεί να μεταφραστεί στο ότι ένα boho κομμάτι μπορεί να γίνει με την επιμετάλλωσή του, minimal και κλασσικό.

 

 

 

Ποιο κόσμημα δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή καμίας γυναίκας;

Ως μια πολύ αναποφάσιστη γυναίκα, έχω καταλήξει πως το κόσμημα που δεν πρέπει να λείπει από καμιά συλλογή και που πάντα θα είναι safe και διαχρονικό, είναι οι χρυσοί κρίκοι.

 

 

 
Πώς μας προτείνεις να συνδυάσουμε κάποια κομμάτια σου για chic καλοκαιρινά look;

Προτείνω να μην φοβηθείτε φέτος το καλοκαίρι να φορέσετε μια μίξη δαχτυλιδιών σε χρυσά και ασημένια χρώματα αλλά και μίξη με εκκεντρικά κομμάτια, όπως δαχτυλίδια με πέτρες θαλάσσης για ένα πιο boho chic look.

 

Τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry απλά θα τα αγαπήσεις!

 

 

 

Q&A

Αγαπημένος σχεδιαστής: Η Camille Riou.
Θέλω οπωσδήποτε να ταξιδέψω: Στη Λατινική Αμερική.
Υλικό που θέλω να πειραματιστώ: Γυαλί και αποξηραμένα λουλούδια.
Αγαπημένο καλοκαιρινό fashion item: Γυαλιά ηλίου συνδυασμένα με αλυσίδα γυαλιών.
Βιβλίο που άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου: “Ο εκατοντάχρονος που πηδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε”‘ του Γιούνας Γιούνασον.
Αγαπημένο μου κόσμημα: Τα climber earrings μου.

 

 

Ανακαλύψτε τα χειροποίητα κοσμήματα TSΛ Jewelry εδώ κι εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!