Home / Wellness  / Health  / Τα φρούτα του Ιούλη και τα οφέλη τους

Τα φρούτα του Ιούλη και τα οφέλη τους

Τα φρούτα του Ιούλη και τα οφέλη τους
Τα εποχιακά φρούτα του Ιούλη και τι θα σου προσφέρουν. 

Τα δροσερά και πεντανόστιμα εποχιακά φρούτα είναι το καλύτερο σνακ για τις καλοκαιρινές μέρες, καθώς μας χορταίνουν, μας προσφέρουν πολλές βιταμίνες και μας κρατούν ενυδατωμένους και μας προστατεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία. 

 

Καρπούζι

Το δροσιστικό καρπούζι περιέχει λίγες θερμίδες, μας ενυδατώνει και αποτελεί σούπερ γεύμα για όλες τις ώρες της ημέρας. 

Πεπόνι

Άλλο ένα απόλυτα καλοκαιρινό φρούτο είναι το πεπόνι που επίσης μας ενυδατώνει και μας κρατά χορτάτους. 

 
Ροδάκινο

Τα ροδάκινα είναι σπουδαία πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, διατροφικών ινών, βιταμίνης C και βιταμίνης A. Ακόμη, δραστηριοποιούν τον εγκέφαλο και προλαμβάνουν την πιθανότητα οστεοπόρωσης.

 

Τα φρούτα του Ιούλη και τα οφέλη τους

 

Βύσσινο

Το βύσσινο περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών πολυφαινολών και η κατανάλωσή τους ενδείκνυται για όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα και περιέχει ουσίες που βελτιώνουν τη μνήμη, την όραση και τη συγκέντρωση.

 
Νεκταρίνι

Πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες, το νεκταρίνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει την καρδιά και τους πνεύμονες, επουλώνει τα τραύματα και ενισχύει συνολικά το ανοσοποιητικό.

Κορόμηλα

Μικρά και θαυματουργά, τα κορόμηλα είναι αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικά. Ακόμη, έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C, ενώ είναι πολύτιμα στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. 

Κεράσι

Τα κεράσια βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, ενώ παράλληλα ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, γιατί είναι διουρητικά και χωνευτικά. Τέλος, είναι τέλεια για δίαιτα καθώς έχουν μικρή θερμιδική απόδοση και δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού.

 
Βανίλιες

Οι βανίλιες αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C και περιέχουν κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο.
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες µε αποτέλεσμαµα να συµβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

 

 

Τα φρούτα του Ιούλη και τα οφέλη τους

 

Δαμάσκηνο

Τα δαμάσκηνα έχουν σημαντικά οφέλη στην δυσκοιλιότητα, πίεση, διαβήτη, αναιμία και βοηθούν στην πρόληψη κατά του καρκίνου και της οστεοπόρωσης.

 

Σταφύλι

Τα σταφύλια είναι καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α και βιταμίνης Κ, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν πολύτιμα καροτένια, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κάλιο. 

Σύκο

Τα θαυματουργά και πολύ χορταστικά σύκα εμποδίζουν τη δυσκοιλιότητα, ρίχνουν την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις και παράλληλα βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!