Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα σπορ της παραλίας για να είστε fit και στις διακοπές

Τα σπορ της παραλίας για να είστε fit και στις διακοπές

Τα σπορ της παραλίας για να είστε fit και στις διακοπές
Γιατί και στις διακοπές μπορείτε να διατηρηθείτε σε φόρμα. 

Είναι γεγονός πως στις διακοπές επειδή χαλαρώνουμε και θέλουμε να αποφορτιστούμε, συνήθως ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα διατροφής μας με αποτέλεσμα να γυρνάμε με κάποια παραπάνω κιλά. Υπάρχουν όμως τρόποι για να ελέγχουμε το βάρος μας και στις διακοπές. Η λύση είναι τα σπορ που μπορούμε να απολαύσουμε στη θάλασσα ή στην παραλία, αν βέβαια προσέξουμε λίγο και τις διατροφικές μας επιλογές. 

 

Τα σπορ της παραλίας για να είστε fit και στις διακοπές

 

 

Κολύμβηση. 

Σίγουρα θα ξέρατε πως το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για όλο το σώμα. Σηκωθείτε λοιπόν από την ξαπλώστρα και προσπαθήστε για 20 έως και 30 λεπτά να κολυμπήσετε. Η κολύμβηση σε χαλαρό ρυθμό γυμνάζει συνολικά τους μύες του σώματος και σας βοηθά να κάψετε μέχρι και 110 θερμίδες.

 

 

Ασκήσεις μέσα στο νερό. 

Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού και κάντε ασκήσεις για τα πόδια μέσα στη θάλασσα, όπως ποδήλατο ή τρέξιμο. Σε μισή ώρα και ανάλογα με την ένταση που θα ακολουθήσετε μπορείτε να χάσετε μέχρι και 200 θερμίδες και να πετύχετε ενδυνάμωση. 

 

 

Τρέξιμο στην άμμο. 

Ακούγεται δύσκολο και είναι, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ αποτελεσματικό. Το τρέξιμο και γενικά η άσκηση πάνω στην άμμο έχουν επιπλέον βαθμό δυσκολίας και απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά οδηγούν σε περισσότερο θεαματικά αποτελέσματα, καθώς συμβάλλουν στην καύση περισσότερου λίπους και θερμίδων. Ξεκινήστε με χαλαρό περπάτημα και προσπαθήστε σιγά σιγά να αυξήσετε τους ρυθμούς σας. 

 

 

Τα σπορ της παραλίας για να είστε fit και στις διακοπές

 

 

Ρακέτες. 

Τι θα λέγατε να χάσετε μέχρι και 140 θερμίδες σε μόλις 15 λεπτά; Οι δημοφιλείς ρακέτες σας βοηθούν να είστε συνεχώς σε κίνηση, να γυμνάζετε αποτελεσματικά τα χέρια και τα πόδια σας και αποτοξινωθείτε, καθώς ο ιδρώτας ρέει άφθονος. Μόνο μην ξεχάσετε να βάλετε καπέλο γιατί ο ήλιος καίει. 

 

 

Beach Volley. 

Η αντίσταση της άμμου συμβάλλει στην καύση περισσότερων θερμίδων και στην καλύτερη εκγύμναση των μυών. Για αυτό, πάρτε μια μπάλα και ξεκινήστε το beach volley με την παρέα σας. Μπορείτε να χάσετε σε μία ώρα μέχρι και 400 θερμίδες. 

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!