Home / Beauty  / Τα σούπερ tips στα οποία ορκίζονται οι hair experts

Τα σούπερ tips στα οποία ορκίζονται οι hair experts

Τα σούπερ tips στα οποία ορκίζονται οι hair experts
Για μαλλιά πιο δυνατά από ποτέ, που ακτινοβολούν! 

Ποια είναι τα σημεία κλειδιά και οι συμβουλές που προτείνουν hair experts και hair stylists για μαλλιά που λάμπουν κι εντυπωσιάζουν;

 

Τα σούπερ tips στα οποία ορκίζονται οι hair experts

 

Εντάξτε στη διατροφή σας τα ω-3 λιπαρά οξέα. 

Είναι πολύτιμα κι ευεργετικά γενικά για την υγεία μας και ειδικά για την υγεία των μαλλιών μας. Τα βοηθούν να είναι πιο γερά, λαμπερά και μεταξένια. Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι υγιεινά λιπαρά που πρέπει να καταναλώνετε χωρίς ενδοιασμούς. Θα τα βρείτε στα ψάρια και τα θαλασσινά σε μεγάλη ποσότητα όπως στον σολωμό, το σκουμπρί, τον κολιό, τον γαύρο, τον τόνο (που είναι και ιδανικός για δίαιτα), το καλαμάρι, τον κέφαλο, την πέστροφα, τον ξιφία, τη ρέγκα, τις σαρδέλες, τον μπακαλιάρο και τις γαρίδες αλλά και σε φυτικές πηγές όπως τον λιναρόσπορο, το λινέλαιο και τους ξηρούς καρπούς -καρύδια, φιστίκια κι αμύγδαλα. 

 

Επενδύστε στα φυσικά έλαια.

Τα φυσικά λαδάκια είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία των μαλλιών σας. Άκρως ευεργετικά είναι το argan και το coconut oil, που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη C, βιοτίνη και κερατίνη και χαρίζουν στα μαλλιά εκτυφλωτική λάμψη και ενυδάτωση. Χρησιμοποιείστε τα τακτικά γιατί συμβάλλουν σε πιο δυνατά μαλλιά που δεν σπάνε τόσο εύκολα. Πέρα από τα λαδάκια μαλλιών, μπορείτε να δοκιμάσετε ειδικά προϊόντα με σιλικόνη που είναι ιδανικά για την επανόρθωση των σπασμένων ακρών.

 

Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο.

Το καθημερινό λούσιμο, κάνει τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα. Αντίθετα, το λούσιμο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, επιτρέπει στα φυσικά έλαια να διεισδύσουν στα μαλλιά και τα ενυδατώνει. 

 

 

 

Χρησιμοποιείστε μάσκες μαλλιών.

Στοχεύετε στην αναδόμηση των μαλλιών σας και ψάχνετε τα επόμενα hair products; Προϊόντα που περιέχουν συστατικά ειδικά για επανόρθωση, όπως ελαιόλαδο, κεράτινη, πρωτεΐνη και argan ή coconut oil, είναι ιδανικά για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Δύο φορές την εβδομάδα, εφαρμόστε τη θεραπεία με τη μάσκα και αφήστε την να διεισδύσει στην τρίχα για τρία έως πέντε λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με άφθονο, δροσερό νερό. 

 
Μην υποκύπτετε στην θερμότητα.

Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες από τα πιστολάκια ή τις μασιές που καταστρέφουν τον θύλακα της τρίχας και τα αποδυναμώνουν. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές μεθόδους για τα χτενίσματά σας ή για το στέγνωμα των μαλλιών σας. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!