Home / Family  / Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες

Είστε νέα μαμά; Τότε σίγουρα θα κάνετε κάποια από αυτά.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι νέες μανούλες; Είναι γεγονός πως όλοι κάνουν λάθη, μικρότερα ή μεγαλύτερα, και πως τα λάθη είναι αναγκαία προϋπόθεση για να εξελιχθεί κανείς και να βελτιωθεί. Μήπως και εσείς κάνετε κάτι από τα παρακάτω;

 

Δεν δέχεστε εύκολα βοήθεια από άλλους.

Ακόμη και αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που βασίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις ήρθε η στιγμή να δεχθείτε την βοήθεια που σας προσφέρετε από τους γονείς ή τους φίλους σας, γιατί αυτή η περίοδος της ζωής σας είναι τόσο απαιτητική και μπορεί να γίνει πραγματικά κουραστική. Μια χείρα βοηθείας είναι πάντοτε καλοδεχούμενη οπότε σκεφτείτε το λίγο παραπάνω πριν την απορρίψετε ευγενικά.   

 

Δεν ακολουθείτε το ένστικτό σας.

Στο αντίποδα του παραπάνω πολλές νέες μανούλες μπροστά στα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βιώνουν και στην νέα πρόκληση της μητρότητας κάνουν το λάθος να μην ακολουθούν το ένστικτό τους για το τι πρέπει να κάνουν τώρα που έγιναν μαμάδες. Όμως το ένστικτό σας θα δείξει τι πρέπει να κάνετε και δεν χρειάζεται να ζητάτε συνεχώς ή να ακολουθείτε τις συμβουλές του οποιοδήποτε. Ακούστε τον εαυτό σας και φυσικά τις συμβουλές του παιδιάτρου σας και θα τα καταφέρετε περίφημα.

 

 

Συγκρίνεται το μωρό σας με άλλα μωρά.

Είναι πολύ φυσιολογικό να ανησυχείτε για το αν πηγαίνουν όλα καλά με το μωρό σας όμως πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και να μην συγκρίνετε την δική σας κατάσταση με την κατάσταση της φίλης σας. Το κάθε μωράκι έχει δικούς τους ρυθμούς και μονάχα ο παιδίατρος μπορεί να εκτιμήσει σωστά κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζετε και αφορά αποκλειστικά το μωρό σας.

 

Σταματάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Πράγματι οι νέες μανούλες δεν έχουν πολύ χρόνο που μπορούν να διαθέσουν στον εαυτό τους. Οι νέες μανούλες μπορεί να είναι πολύ κουρασμένες και εξουθενωμένες και πολύ συχνά παραμελούν τις δικές τους ανάγκες. Για να ανταπεξέλθετε όμως στα νέα σας καθήκοντα είναι απαραίτητο να ξεκλέψετε λίγο χρόνο και  να τον αφιερώσετε σε σας, να κάνετε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο ή να βγείτε μια μικρή βόλτα και να περπατήσετε. Οφείλετε στον εαυτό σας να πάρετε μια μικρή ανάσα για να επιστρέψετε λίγο πιο αναζοωγονημένες στα καθήκοντά σας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!