Home / Family  / Τα πιο αγαπημένα τραγούδια για μπαμπάδες!

Τα πιο αγαπημένα τραγούδια για μπαμπάδες!

Δείτε τα και τραγουδήστε μαζί μας!

 

Μπορεί η μεγαλύτερη έμπνευση για τα πιο αγαπημένα τραγούδια να είναι πάντα ο έρωτας, αλλά και η σχέση μπαμπά και παιδιού είναι ένας εντελώς ιδιαίτερος “έρωτας”, που αξίζει να γιορταστεί και να τραγουδηθεί! Από την τέλεια μέχρι την πιο προβληματική σχέση, η παρακάτω συλλογή, που σας συγκεντρώσαμε, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο, τον ιδιαίτερο δεσμό πατέρα-παιδιού!

 

Δείτε ποια είναι τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια για μπαμπάδες, από την σύγχρονη μέχρι την κλασσική δισκογραφία και τραγουδήστε μαζί μας!

 

Madonna, “Papa Don’t Preach”

Ένα τραγούδι, που δε χρειάζεται συστάσεις και το οποίο έφτασε για δύο εβδομάδες στην κορυφή των singles το 1986!

 

 
Madonna’s “Oh Father”

Άλλο ένα κομμάτι της Βασίλισσας της Pop, που μιλάει για τον πατέρα της και για την πικρία, που νιώθει για αυτόν, μέσα από στίχους όπως: “You never loved me” και “Maybe someday when I look back, I’ll be able to say ‘You didn’t mean to be cruel”.

 

 
Eric Clapton, “My Father’s Eyes”

Ένα ίσως από τα πιο συγκινητικά τραγούδια όλων των εποχών, το οποίο ο διάσημος καλλιτέχνης έχει γράψει για τον γιο του, που σκοτώθηκε σε ηλικία 4 ετών και στον πατέρα του, τον οποίο δε γνώρισε ποτέ…

 

 
Bruce Springsteen, “My Father’s House”

Ο διάσημος τραγουδιστής είχε μία -όχι και τόσο καλή-σχέση με τον πατέρα του, αλλά αυτό το τραγούδι μιλάει για το πώς ξεπέρασαν τις δυσκολίες και ανέκτησαν τη σχέση τους.

 

 

The Game, “Like Father, Like Son”

Ένα ακόμη συγκινητικό κομμάτι, που περιλαμβάνει τους στίχους ““But in the end I hope you only turn out better than me / I hope you know I love you young’n, like father, like son.”

 

The Temptations, “Papa Was a Rolling Stone”

Από το διάσημο album του 1978, “All Directions”, το κλασσικό αυτό κομμάτι μιλάει γα έναν πατέρα απών! Ήταν Νο 1 Hot 100 single το 1972.

 

Queen, “Father to Son”

Από το δεύτερο album των Queen το θρυλικό συγκρότημα τραγουδάει για την οπτική ενός πατέρα, που προσπαθεί να συμβουλέψει το παιδί του, αλλά αυτό δεν τον ακούει!

 

 

Jay Z, “Glory”

Γραμμένο το διάστημα, που η Beyonce γέννησε την κόρη τους, αυτό το κομμάτι του Jay Z είναι αυτοβιογραφικό, περιγράφοντας τα συναισθήματα του ράπερ, καθώς ανακαλύπτει την πατρότητα και τραγουδάει “Words can’t describe what I’m feeling, for real”, “Baby I’ll paint the sky blue / My greatest creation was you.”  Μάλιστα το τραγούδι ξεκινάει με τον χρύπο της καρδιάς της κόρης του!

 

 
Beyonce, “Daddy”

Ένα τραγούδι για μπαμπάδες έγραψε και η ίδια η Beyonce, αφιερωμένο στον δικό της μπαμπά και στις αναμνήσεις της από την εποχή, που ήταν “το κορίτσι του μπαμπά”, λέγοντας πως είναι ο άντρας στη ζωή της, που δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει κανείς!

 

 

 
John Mayer – “Daughters”

Το συγκεκριμένο κομμάτι του John Mayer είναι αφιερωμένο στη σχέση πατέρα-κόρης και παροτρύνει τους πατεράδες, να έχουν μια καλή σχέση με τις κόρες τους, όσο αυτές είναι μικρές, ώστε και αυτές με τη σειρά τους να έχουν θετικές σχέσεις στο μέλλον.

 

 

Billy Ray Cyrus & Miley Cyrus – “I Learned From You”

Ένα κομμάτι, που η Miley Cyrus ερμήνευσε μαζί με τον μπαμπά της, μιλώντας για τις εντάσεις στη σχέση τους και για το πώς τα νιάτα σε κάνουν να πιστεύεις, πως έχεις σε όλα δίκιο, αλλά στο τέλος καταλήγει να έχει πάντα δίκιο ο μπαμπάς σου…

 

 

Luther Vandross, “Dance With My Father”

Το τραγούδι, που εγγυάται να σας φέρει δάκρυα στα μάτια και μιλάει για το θάνατο του αγαπημένου πατέρα του μεγάλου ερμηνευτή.

 

Keith Urban, “Song for Dad”

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης και σύζυγος της Nicole Kidman πιστεύει, πως η μίμηση είναι η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας, λέγοντας σε αυτή τη γλυκιά μπαλάντα, πως λατρεύει που έχει κάποιες συνήθειες του πατέρα του και πως ελπίζει στο μέλλον, να του μοιάσει και σε περισσότερα.

 

 
Stevie Wonder, “Isn’t She Lovely”

Το συγκεκριμένο κομμάτι ο λατρεμένος καλλιτέχνης το έγραψε για την κόρη του Aisha, τραγουδώντας “”I can’t believe what God has done”, “Through us he’s given life to one /But isn’t she lovely made from love”.

 

James Brown, “Papa Don’t Take No Mess”

Μία δύσκολη σχέση με τον πατέρα του περιγράφει στο συγκεκριμένο κομμάτι ο θρυλικός James Brown.

 

Will Smith – “Just the Two of Us”

Ένα κλασσικό κομμάτι των Bill Withers’ και Grover Washington, Jr’s μετατράπηκε από τον Will Smith σε ένα ρεμίξ-ωδή στον πρωτότοκο γιο του, Trey Smith. Μάλιστα, στο video clip του κομματιού εμφανίζεται και η σύζυγός του, Jada Smith, ούσα έγκυος στην Jaden Smith.

 

2Pac, “Papa’z Song”

“That’s why I’ll never be a father / Unless you got the time, it’s a crime / Don’t even bother” τραγουδάει ο διάσημος ράπερ και σε παρασύρει σε ένα συγκινητικό κομμάτι, που μιλάει για έναν αδιάφορο πατέρα.

 

 
Nas, “Daughters”

Στο συγκεκριμένο κομμάτι από το 11ο studio album του, “Life Is Good”, ο διάσημος ράπερ μιλάει για την “σοκαριστική” εμπειρία του να ανακαλύπτει, πως η κόρη του, Destiny, δεν είναι πια ένα μικρό κορίτσι, αλλά έγινε κοπέλα!

 

 

Kanye West and Jay Z, “New Day”

Ο πατέρας θέλει πάντα κάτι καλύτερο για τα παιδιά του και αυτό υπογραμμίζουν μέσα από τη συνεργασία τους οι δύο ράπερς -και μπαμπάδες- Kanye West και Jay Z. Ο Kanye, μέσα από τους στίχους, εύχεται να μην αποκτήσουν ποτέ τα παιδιά του το δικό του εγώ, ενώ ο Jay Z τονίζει, πόσο αδύνατο είναι για τα παιδιά του να έχουν μια φυσιολογική ζωή, τραγουδώντας “Sorry Junior, I already ruined ya / ‘Cause you ain’t even alive, paparazzi pursuin’ ya / Sins of a father make your life ten times harder / I just wanna take ya to a barber”.

 

 

Robbie Williams, “Go Gentle”

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια σε αυτήν την κατηγορία… Το “Go Gentle” του Robbie Williams, που έγραψε για την κόρη του και έχει γίνει ύμνος των απανταχού χαζομπαμπάδων…

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!