Home / Fashion  / Τα νέα Balmain limited edition sneakers στη μάχη κατά του COVID-19

Τα νέα Balmain limited edition sneakers στη μάχη κατά του COVID-19

Τα RED B-Court sneakers ενισχύουν τον οργανισμό The Global Fund και την (RED).

Το 2020 είναι σίγουρα η χρονιά που ο χώρος της μόδας αποκάλυψε την πιο ευαίσθητη πλευρά του, αφού από την αρχή της πανδημίας μάχεται δυναμικά για την εξάλειψη του κορωνοϊού.

 

Αυτή τη φορά η βοήθεια έρχεται από τον οίκο Balmain, ο οποίος μέσα από μία limited edition συλλογή με sneakers, έχει ως στόχο να ενισχύσει τον οργανισμό The Global Fund αλλά και  τη (RED), που δημιουργήθηκε από τον frontman των U2, Bono, για τη μάχη ενάντια στον COVID-19 αλλά και στον ιό HIV/AIDS.

 

Ο creative director Olivier Rousteing, έχοντας βιώσει ο ίδιος δύσκολες καταστάσεις στη ζωή του, αποφάσισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να στηρίξει σημαντικές ενέργειες, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

 

“Έχοντας μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο, οι αγώνες που δίνουν παιδιά σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που με αγγίζει σε προσωπικό επίπεδο. Το AIDS σκοτώνει καθημερινά νέους ανθρώπους, περισσότερο από κάθε άλλη ασθένεια παγκοσμίως. Εκατομμύρια παιδιά έχουν χάσει τους γονείς τους από τον ιό, κυρίως στην αφρικανική ήπειρο. Η (RED) συμβάλλει εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση και την προστασία αυτών των παιδιών και είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να υποστηρίξω τη δράση του.”

 

 

Ο ίδιος επέλεξε να αποτυπώσει επάνω στα συλλεκτικά αυτά sneakers τις ιδιόχειρες σημειώσεις του σε μαύρο και κόκκινο χρώμα, δημιουργώντας ένα minimal παπούτσι, με μοναδική αισθητική.

 

Η τιμή των RED B-Court sneakers  ανέρχεται στα 595 δολάρια και το 25%  των εσόδων από τις πωλήσεις τους θα διατεθούν για την ενίσχυση των μηχανισμών ενάντια στον COVID-19. 

 

Βρείτε τα εδώ

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath