Home / Beauty  / Τα μυστικά για να μην έχετε ψαλίδα

Τα μυστικά για να μην έχετε ψαλίδα

Τα μυστικά για να μην έχετε ψαλίδα
Μαλλιά χωρίς ψαλίδα: Αυτά είναι τα μυστικά 

Αν δεν θέλετε να αποκτήσετε ψαλίδα, ακολουθήστε κατά γράμμα τα παρακάτω hair tips για να έχετε δυνατά, υγιή και λαμπερά μαλλιά. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για να απαλαγείτε ή να προλάβετε την ψαλίδα; 

 

Χτενίστε τα μαλλιά σας με μέτρο

Δεν χρειάζεται να χτενίσετε τα μαλλιά σας 100 φορές, όπως οι πριγκίπισσες των παραμυθιών. Για να μην σπάσετε τις τρίχες σας και αποδυναμώσετε τα μαλλιά σας, χτενίστε τα απαλά μέχρι να ξεμπερδευτούν και μην το παρακάνετε. Το υπερβολικό, αλλά και βίαιο βούρτσισμα, οδηγεί στο σπάσιμο της τρίχας. Τέλος, η ακατάλληλη για τον τύπο των μαλλιών σας χτένα μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας. Οπότε προσοχή! 

 

 

Επίσκεψη στο κομμωτήριο 

Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ψαλίδα μακροπρόθεσμα. Οι hair experts εφαρμόζουν ειδικές τεχνικές που απομακρύνουν την ψαλίδα και κρατούν τα μαλλιά σας πλούσια και υγιή. Οπότε μην το αναβάλλετε. Κλείστε αμέσως ένα ραντεβού στο κομμωτήριο και κόψτε τα μαλλιά σας τουλάχιστον 2 εκατοστά.  

 

Κάντε μάσκες μαλλιών (συχνά!)

Φτιάξτε τις δικές σας μάσκες μαλλιών με αγνά υλικά και επιλέξτε τα στρατηγικά, ώστε να ενδυναμώσετε την τρίχα και να την προστατέψετε από το σπάσιμο. Μία αποτελεσματική μάσκα μαλλιών είναι αυτή με αυγό και καστορέλαιο. Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ψαλίδας. Καθώς οι τρίχες αποτελούνται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνες, τα αυγά συμβάλλουν στην ενίσχυση των θυλάκων της τρίχας και την κάνουν πιο ανθεκτική στο σπάσιμο. Ακόμη, το καστορέλαιο έχει εξαιρετικά θρεπτική και ενυδατική δράση στα μαλλιά, αποτελώντας σύμμαχό για την υγεία των μαλλιών σας.

 

 

Επενδύστε σε ειδικά προϊόντα

Καθώς η ψαλίδα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες, θα βρείτε πλήθος ειδικών προϊόντων για την αντιμετώπιση και τη μείωσή της.  Επενδύστε σε προϊόντα με φυσικά συστατικά και εντάξτε τα στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών σας. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!