Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα μπαχαρικά είναι οι σύμμαχοί μας στην καύση λίπους

Τα μπαχαρικά είναι οι σύμμαχοί μας στην καύση λίπους

Τα μπαχαρικά είναι οι σύμμαχοί μας στην καύση λίπους
Μπαχαρικά και λίπος: Πώς σας βοηθούν να αδυνατίσετε και να χάσετε πόντους. 

Χαρίζουν επιπλέον γεύση, άρωμα και νοστιμιά στο φαγητό μας, ενώ μας βοηθούν να μειώσουμε την κατανάλωση αλατιού -που συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών- και στον έλεγχο του βάρους μας. Ο λόγος για τα νόστιμα και πολύτιμα για την υγεία και τη σιλουέτα μας μπαχαρικά, που αν προσθέσουμε στο διαιτολόγιό μας θα μας βοηθήσουν να χάσουμε λίπος, να κάνουμε περισσότερες καύσεις και φυσικά και να αισθανόμαστε καλύτερα. 

 

 

Τα μπαχαρικά είναι οι σύμμαχοί μας στην καύση λίπους

 

Πιπέρι καγιέν, το μυστικό της Beyonce. 

To μυστικό της Beyonce για ζουμερούς γλουτούς χωρίς λίπος, βρίσκεται στο σούπερ spicy πιπέρι καγιέν. Η όμορφη τραγουδίστρια πίνει καθημερινά ένα κρύο ρόφημα με πράσινο τσάι, λεμόνι, μέλι και πιπέρι καγιέν για να καταστείλει την πείνα της και να κάψει περισσότερο λίπος. Άλλωστε, η ουσία καψαϊκίνη, που περιέχεται στο θαυματουργό αυτό πιπέρι έχει αποδειχθεί και από τις επιστημονικές έρευνες πως δρα ως λιποδιαλύτης, βοηθώντας στον έλεγχο του βάρους και στη διατήρηση μιας υγιούς, λεπτής σιλουέτας. 

 

Μαύρο πιπέρι, λιποδιαλυτικό και νόστιμο. 

Προσθέτει στο φαγητό σας την πικάντικη πινελιά που το κάνει πιο λαχταριστό και συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην καταστολή της συσσώρευσης του λίπους στο σώμα. Όλα αυτά χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πιπερίνη, μία ουσία που διασπά τα λιποκύτταρα και τονώνει τον μεταβολικό ρυθμό. Δοκιμάστε να το βάζετε από σήμερα κιόλας στο φαγητό σας και επωφεληθείτε των θαυματουργών ιδιοτήτων του. 

 

Τα μπαχαρικά είναι οι σύμμαχοί μας στην καύση λίπους

 

 

Η παραδοσιακή κανέλα. 

 
Η απλή κανέλα ή η κανέλα Κεϋλάνης αποτελούν έναν από τους πιο ισχυρούς συμμάχους σας στο αδυνάτισμα. Η ιδιαίτερη γεύση της κανέλας, το πλούσιο άρωμά της και οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, την τοποθετούν στον θρόνο των πιο πολύτιμων για την υγεία και τη σιλουέτα μας, μπαχαρικών. Η κανέλα συμβάλλει στην απώλεια βάρους και την αύξηση του μεταβολισμού, στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και συνολικά για την τόνωση του οργανισμού. 

 

Τζίνσενγκ, το θαυματουργό.

Με ιδιαίτερη γεύση και ιδιότητες που βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους και στη μείωση του λίπους, το τζίνσενγκ έχει την ικανότητα να πολλαπλασιάζει τις καύσεις μας. Ιδανική προσθήκη για το τσάι σας συνδυάζεται υπέροχα με το πράσινο ή μαύρο τσάι και με μία κοφτή κουταλιά μέλι. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!