Home / Good Life  / Τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής για vegans

Τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής για vegans

Ευφάνταστες vegan συνταγές για υγιεινά και νόστιμα γεύματα.

Οι vegans μπορούν να απολαύσουν πολλά περισσότερα από ένα απλό τοστ με αβοκάντο, κάτι που αποδεικνύεται και έμπρακτα από τα παρακάτω βιβλία για τους λάτρεις της vegan κουζίνας. Εύκολες και νόστιμες συνταγές, όχι μόνο για αυτούς που αποφεύγουν το κρέας αλλά και για εκείνους, οι οποίοι θέλουν απλώς να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

 

Ας τα δούμε:

 

Planted” του Chantelle Nicholson

Το βιβλίο του Chantelle Nicholson είναι ο απόλυτος οδηγός για εκείνους που έχουν εμμονή με τη vegan κουζίνα. Γεμάτο κομψά και εναλλακτικά πιάτα, όπως Crème Brûlée από καραμελωμένη μπανάνα και παγωτό από μαύρο σουσάμι, σας προτείνει πολλές ιδέες για άψογα dinner parties.

 

 

Vegan In Seven” της Rita Serano

Κάθε συνταγή που περιλαμβάνεται στο βιβλίο “ Vegan in Seven” δε διαθέτει πάνω από 7 υλικά, προτείνοντας έτσι εύκολες και ανέξοδες παρασκευές, από gnocchi γλυκοπατάτας μέχρι προφιτερόλ από βερίκοκα. Δομημένο σε 7 ενότητες, Start, Fresh, Fast, Nourish, Gather, Sweet και Basic, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, μέσα από τις ξεχωριστές προτάσεις του.

 

Plantlab” του Matthew Kenney

Ο chef Matthew Kenney έχει ως βασικό του στόχο, να φέρει το vegan φαγητό στα πιο υψηλά επίπεδα γαστρονομίας, περιλαμβάνοντας gourmet συνταγές, με σειρά δυσκολίας. Porcini με κουνουπίδι και ρακλέτ από cashews είναι δύο από τα ευφάνταστα πιάτα, που θα βρείτε στο υπέροχο αυτό βιβλίο.

 

 

The Modern Cook’s Year” της Anna Jones

Το συγκεκριμένο βιβλίο βασίζεται στη vegetarian κουζίνα, με συνταγές που μπορούν να προσρμοστούν στα vegan δεδομένα, ενώ εστιάζει στην προσπάθεια που όλοι πρέπει να καταβάλουμε, να χρησιμοποιούμε εποχικά υλικά, όταν είναι εφικτό.

 

 

Vegan: The Cookbook” του Jean-Christian Jury

500 vegan συνταγές από όλον τον κόσμο, όπως Beet Borani από το Αζερμπαϊτζάν, μαυρομάτικα φασόλια και σούπα μάνγκο από τη Βραζιλία και πολλά ακόμη διεθνή πιάτα, προτείνοντας σε αυτό το ιδιαίτερο βιβλίο μαγειρικής, για εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν νέους μαγειρικούς ορίζοντες.

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath