Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα καινούργια superfood trends

Τα καινούργια superfood trends

Τα πιο hot, καινούργια superfoods για το 2017. 

Η κινόα, τα goji berries και το λάδι καρύδας είναι πλέον παρελθόν. Ιδού τα πιο καινούργια superfood trends με ισχυρά διατροφικά οφέλη για την υγεία. 

 
Σπόροι καρπουζιού.

Ένα θαυμάσιο superfood, πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά είναι οι σπόροι καρπουζιού. Σκέψου πως 1 φλιτζάνι αποξηραμένων σπόρων περιέχει 30,6g πρωτεΐνης, δηλαδή το 61% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης. Με πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία, οι σπόροι καρπουζιού, περιέχουν άφθονες βιταμίνες. Όπως η βιταμίνη Β, βιταμίνη Β6, τα μεταλλικά στοιχεία και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, που τα μετατρέπουν σε superfood. 

 

Τiger nuts.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες τα tiger nuts, λειτουργούν ως ήπια κατασταλτικά της όρεξης, για να διατηρήσεις την σιλουέτα σου. Ακόμη προσφέρουν πολλή ενέργεια και είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες, οδηγεί στην ανάπτυξη των μυών.  Μεταξύ άλλων, περιέχουν υψηλά ποσοστά βιταμίνης Ε, που εμποδίζει τη γήρανση.

 

Κουρκούμη.

Το χρυσοκίτρινο καρύκευμα, με θεραπευτική ιστορία αιώνων, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των superfoods. Το μπαχαρικό αυτό, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αναρίθμητα θεραπευτικά οφέλη. Η κουρκουμίνη που περιέχει, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία χρόνιων καρδιακών παθήσεων, αρθρίτιδας, για την πρόληψη του καρκίνου και για την καλύτερη λειτουργία του ήπατος και της χοληδόχου κύστης.

 

Λάδι αβοκάντο.

Το αβοκάντο είναι δημοφιλής τροφή, για όσους κάνουν υγιεινή διατροφή. Αλλά το λάδι αβοκάντο, είναι το πιο τελευταίο superfood trend! Είναι υψηλό σε ελαϊκό οξύ, καροτενοειδή, λουτεΐνη, βιταμίνη Ε και περιέχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ακόμη, τα λιπαρά οξέα είναι ωφέλιμα για το δέρμα και βοηθούν στην επούλωση πληγών. 

 

Maqui berries.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα maqui berries είναι σημαντικά ωφέλιμα για την υγεία. Περιέχουν πολλές βιταμίνες, ανόργανα συστατικά, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και φυτικές ίνες. Τα μούρα maqui συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην υποβοήθηση της πέψης και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!