Home / Good Life  / Ταξίδι στην πολύπλευρη Ρόδο

Ταξίδι στην πολύπλευρη Ρόδο

Ρόδος: Διακοπές στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων. 

Το τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο και πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων. Η Ρόδος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και τουριστικά νησιά της χώρας μας, με εγχώριους και διεθνείς ταξιδιώτες να την επισκέφτονται όλο τον χρόνο. 

 

Το Νησί του Ήλιου, σύμφωνα με τη μυθολογία είναι κράμα ιστορικών αναφορών. Σήμερα, προσφέρει στους επισκέπτες αμέτρητες διαφορετικές εμπειρίες για ξεχωριστές διακοπές.  

 

Ταξίδι στην πολύπλευρη Ρόδο

Ηλιοβασίλεμα στο Μανδράκι. 

 

Φαληράκι, νυχτερινή λήψη. 

 

 

Στη Ρόδο θα νιώσετε ιππότες εξερευνώντας τη μεσσαιωνική Παλιά Πόλη, έκτασης 420.000 τ.μ., θα διασκέδασετε στο γεμάτο μαγαζιά Φαληράκι και θα ταξιδέψετε στην ιστορία επισκεπτόμενοι την επιβλητική και ολόλευκη Ακρόπολη της Λίνδου και τα κάστρα της Καμείρου και του Μονόλιθου.

 

Ταξίδι στην πολύπλευρη Ρόδο

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή Καστέλο. 

 

Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου είναι μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η Παλιά Πόλη κτίστηκε από τους Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη που έφτασαν στο νησί τον 13ο αιώνα.

 

Ταξίδι στην πολύπλευρη Ρόδο

Νυχτερινή ζωή στην Παλιά Πόλη. 

 

 

Λίνδος

H Λίνδος είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στο νησί της Ρόδου, με πλούσια ιστορία. Αποτελεί μάλιστα το τρίτο μέρος με μεγαλύτερη τουριστική επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. 

 

Ταξίδι στην πολύπλευρη Ρόδο

Ταξίδι στην πολύπλευρη Ρόδο

Extra Info: Στη Λίνδο γυρίστηκαν κάποιες σκηνές από την ταινία “Τα κανόνια του Ναβαρόνε”.

 

 

Επισκεφτείτε τις πανέμορφες παραλίες, “Άντονι Κουίν” και Άγιος Παύλος για να απολαύσετε τη θάλασσα και να βουτήξετε στο γαλάζιο του Αιγαίου και οι πιο περιπετειώδεις επισκεφθείτε το Πρασονήσι, στο νότιο τμήμα του νησιού, για kitesurf και windsurfer.

 

Η ξακουστή παραλία Antony Quin

 

 

 

Το Πρασονήσι είναι γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με μικρό νησί, νοτιοδυτικά της Ρόδου. Ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. 

 

 

 

More to do.

Αν πάλι θέλετε να γνωρίσετε κι άλλα νησιά εκεί κοντά, πάρτε το καραβάκι και επισκεφθείτε την πανέμορφη Σύμη, την Χάλκη, το Καστελλόριζο και την Τήλο για μια συναρπαστική ημερήσια εκδρομή. 

 

Σύμη: σκηνικό βγαλμένο από καρτ ποστάλ. 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!