Home / Beauty  / Ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά το καλοκαίρι: Tips για επανόρθωση

Ταλαιπωρημένα μαλλιά μετά το καλοκαίρι: Tips για επανόρθωση

After Summer tips για ταλαιπωρημένα μαλλιά!

 

Η έκθεση στον ήλιο, το καλοκαιρινό αεράκι, η άμμος, το θαλασσινό νερό ή το χλώριο έκαναν τα μαλλιά σου ταλαιπωρημένα, πιο ξηρά και θαμπά και γενικά πιο ευαίσθητα. Οι παρακάτω συμβουλές είναι ό,τι χρειάζεσαι για να έχεις και πάλι υγιή και πανέμορφα, δυνατά μαλλιά.

 

Πες αντίο στην θερμότητα.

Η θερμότητα από το σεσουάρ ή το ψαλίδι θα κάνει τα μαλλιά σου ακόμη πιο αδύναμα, ειδικά αν έχουν ήδη υποστεί βλάβη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για ένα διάστημα απέφυγε εντελώς την θερμότητα, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν μόνα τους και χρησιμοποίησε ενναλακτικές μεθόδους για να αποκτήσεις κυματιστά ή ίσια μαλλιά.

 

Κόψε τις φθαρμένες άκρες.

Τα σπασμένα άκρα στα μαλλιά είναι εμφανή μετά το καλοκαίρι και επειδή ακριβώς τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα ο καλύτερος τρόπος (δυστυχώς) για να αναζωογονηθούν είναι μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Κλείσε ραντεβού αμέσως!

 

Απόφυγε το καθημερινό λούσιμο.

Το καθημερινό λούσιμο κάνει τα μαλλιά σου πιο ξηρά και τα ταλαιπωρεί περισσότερο. Προσπάθησε να αραιώσεις τις επισκέψεις σου στο ντους ώστε να διατηρήσεις την ενυδάτωση της τρίχας. Ακόμη, φρόντισε να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με δροσερό νερό καθώς η χαμηλή θερμοκρασία θωρακίζει την τρίχα. Με τα παραπάνω tips τα μαλλιά σου θα είναι και θα φαίνονται ακόμη πιο υγιή και γυαλιστερά.

 

Χρησιμοποίησε μάσκες μαλλιών.

Προϊόντα που περιέχουν συστατικά ειδικά για επανόρθωση, όπως ελαιόλαδο, κεράτινη, πρωτεΐνη και argan ή coconut oil, είναι ιδανικά για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Δύο φορές την εβδομάδα, εφάρμοσε τη θεραπεία με τη μάσκα και αφήστε την να διεισδύσει στην τρίχα για τρία έως πέντε λεπτά. Στην συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό. Για να αποφύγεις την λιπαρότητα άπλωσε την μάσκα από την μέση μέχρι τις άκρες, με έμφαση στα προβληματικά σημεία της τρίχας.  Ακόμη, μπορείς μετά το μπάνιο να χρησιμοποιείς δυο ή τρεις σταγόνες ειδικών προϊόντων για τις φθαρμένες άκρες και την ψαλίδα.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!