Home / Good Life  / Ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα!

Ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα!

Νέες ταινίες 29/11 με 5/12

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα από τις 29/11 έως και τις 5/12 και θα μας οδηγήσουν με χαρά στη σκοτεινή αίθουσα! 

 

Η Σιωπηλή Επανάσταση

1956. Ο Κούρτ και ο Τέο, μαθητές από το Ανατολικό Βερολίνο, επισκέπτονται έναν κινηματογράφο στη δυτική πλευρά της πόλης όπου πληροφορούνται τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εξέγερση στην Βουδαπέστη. Γυρίζοντας στο σχολείο πείθουν τους υπολοίπους συμμαθητές να κρατήσουν ένα λεπτό σιγής ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των Ούγγρων για ανεξαρτησία από τους Σοβιετικούς. Παρόλο που ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός, ο κρατικός μηχανισμός επιστρατεύει κάθε μέσο για να ανακαλύψει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον αντιφρονούντα υποκινητή της διαμαρτυρίας.

 

Σκηνοθεσία: Lars Kraume

Ηθοποιοί: Leonard Scheicher, Tom Gramenz, Lena Klenke, Isaiah Michalski, Jonas Dassler, Ronald Zehrfeld, Florian Lukas

 

 

 

Η Δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις

Ένας εξορκισμός εκτροχιάζεται καταλήγοντας στον θάνατο μίας νεαρής κοπέλας. Οι μήνες περνάνε και η Μέγκαν Ριντ, που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια ενός νεκροτομείου, παραλαμβάνει μία παραμορφωμένη σορό. Κλειδωμένη και ολομόναχη στο υπόγειο, η Μέγκαν αρχίζει να έχει τρομαχτικά οράματα και υποψιάζεται ότι η σορός μπορεί να είναι στοιχειωμένη από μία δαιμονική δύναμη.

 

Σκηνοθεσία: Diederik Van Rooijen

Ηθοποιοί: Stana Katic, Shay Mitchell, Grey Damon

 

 

Ευτυχισμένος Όσκαρ

Σε ένα φτηνό παρισινό ξενοδοχείο ο Όσκαρ Ουάιλντ ζει φτωχός και ξεπεσμένος τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, αναπολώντας ένα παρελθόν γεμάτο θριάμβους, σκάνδαλα και συγκινήσεις. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνεχιζε μια καταστροφικη πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

 

Σκηνοθεσία: Rupert Everett

Ηθοποιοί: Rupert Everett, Colin Firth, Emily Watson

 

 

Ο Δρόμος μας

Καρέ – καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχεται η πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ. Κείμενο, εικόνες, πλούσιο αρχειακό υλικό, σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα ενός ολόκληρου αιώνα, αλλά και σημερινά πλάνα από τόπους δουλειάς, από τους αγώνες του Κόμματος, μαζί με πρωτότυπη μουσική και με τραγούδια που έχουν σημαδέψει όλη αυτή την πορεία. Για την ταινία δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, πάνω από 100 συντελεστές.

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Σταματόπουλος

 

 

Μαρλίνα, η Δολοφόνος σε Τέσσερις Πράξεις

Μια λεπτή γραμμή χωρίζει τη δικαιοσύνη από την εκδίκηση. Η ταινία, που αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ινδονησίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2019, αφηγείται την ιστορία της γυναικείας εκδίκησης. Μια συμμορία εισβάλλει στην αγροικία μιας χήρας, κλέβει τα ζώα της κι επιχειρεί να τη βιάσει. Εκείνη όμως δηλητηριάζει κάποια από τα μέλη της και αποκεφαλίζει τον αρχηγό τους. Με το κεφάλι του ανά χείρας, ξεκινάει την άλλη ημέρα για το αστυνομικό τμήμα.

 

Σκηνοθεσία: Mouly Surya

Ηθοποιοί: Marsha Timothy, Egy Fedly, Tumpal Tampubolon 

 

 

 

Ρομπέν των Δασών

Επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες, ο νεαρός λόρδος του Λόξλεϊ βρίσκει τη γη του κατασχεμένη από τον σερίφη του Νότιγχαμ και την αγαπημένη του Μάριον στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα. Ένας παλιός γνωστός του από τον πόλεμο όμως προσφέρεται να τον βοηθήσει με έναν ανορθόδοξο τρόπο.

 

Σκηνοθεσία: Otto Bathurst

Ηθοποιοί:  Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!