Home / Family  / Σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Οι 3 κυριότερες αλλαγές που εμφανίζονται στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη και πως μπορείτε να τις διαχειριστείτε. 

 

Κοιλιά

Η πιο εμφανής αλλαγή μετά την εγκυμοσύνη εμφανίζεται όπως είναι φυσιολογικό στη κοιλιακή χώρα, η οποία μπορεί να ξεκινά την επαναφορά στην πρότερη μορφή της, όμως δυστυχώς εμφανίζει κάποια χαλάρωση. Για να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση, μπορείτε αφού πρώτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, να κάνετε αφενός ήπια γυμναστική και αφετέρου να χρησιμοποιείτε ειδική κρέμα που συμβάλλει στη σύσφιξη του δέρματος.

 

 

Στήθος

Το μεγαλύτερο και φουσκωμένο στήθος είναι ακόμη μία μεταβολή που θα δείτε στο σώμα σας. Το στήθος μεγαλώνει γιατί αφενός συνολικά αυξάνεται το βάρος και γιατί αφετέρου η μαμά θα θηλάσει. Πολλές φορές η αλλαγή αυτή προκαλεί πόνο, καθώς το στήθος γίνεται εξαιρετικά ευαίσθητο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι τοπικό μασάζ και εφαρμογή μίας κρέμας που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις τυχόν ενοχλήσεις, όπως είναι η φαγούρα αλλά και οι ραγάδες. 

 

Πόδια 

Εκτός από την περιοχή της κοιλιάς και του στήθους, παρουσιάζονται αλλαγές και στο υπόλοιπο σώμα με πιο έντονες την περιοχή της μέσης που και τα πόδια. Το βάρος αυξάνεται και στα πόδια συνήθως εμφανίζεται κατακράτηση υγρών, είναι πρησμένα και παρουσιάζουν σημάδια χαλάρωσης. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε κρέμες που συμβάλλουν στην αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, να προσέχετε τη διατροφή σας και να κάνετε κάποιες ασκήσεις γυμναστικής που τονώνουν τους μυς της περιοχής. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!